Do 2019. godine Adris grupa će investirati gotovo četiri milijarde kuna u turizam, zdravu hranu i osiguranje

Naslovnica Forum Komentari članaka Do 2019. godine Adris grupa će investirati gotovo četiri milijarde kuna u turizam, zdravu hranu i osiguranje

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tko vodi tu nesretnu grupu? Tko donosi odluke o investiranju? Odabrali su industrije koje imaju mizerne ROC i u USA/UK/CH. Jadni dionicari

BigBoffin

Bigboffin, ne razumijem na koji tocno pokazatelj si aludirao. Ako si mislio na ROCE, evidentno je da analiza profitabilnosti samo sa jednim pokazateljem nije dostatna za donosenje odluka pogotovo kod pokazatalja “return on capital employed” koji je podlijezan racunovodstvenim manipulacijama.
Indistrije u kojima djeluje Adris grupa Imaju sporiji obrtaj od recimo IT industrije, ali sa druge strane ostvaruju dobit. Investiranje u dionice Adris grupe trebalo bi biti dugotrajna investicija sa slabim prinosom i niskim rizikom.
Usporedjivanje trzista na kojem djeluje Adris grupa sa trzistima US, UK i CH je nepotrebno, to su stabilne ekonomije kod kojih se ocekuje nizi prinos iz jednostavnog razloga, sto su zasicenija trzista.
Nisam dionicar Adris grupe, ali da sam u mogucnosti uloziti u dionice, bila bi mi ma listi zelja.

New Report

Close