Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Diminić: Očekivanja ulagača su nerealna (objavljeno 06.06.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Diminić: Očekivanja ulagača su nerealna (objavljeno 06.06.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A tko je onda Fulvio Vladimir Dobrich http://tinyurl.com/yuwq8h , ako je ovo gore CV Vladimira Diminića? [smiley4]

I Love the Smell of Profits in the Morning!

Pa baš mi i nije jasno kako je u jednom smjeru premalo dionica za sav novac pristigao u fondove a u drugom premalo novca za održavanje likvidnosti…

Uostalom cijene se neće održavati samo novcem iz travnja od 800 mil kn, nego i reinvestiranim novcem i svim budućim trgovanjima…
Ovo je fiktivni scenarij kompletnog izvlačenja novca u jednoj vremenskoj točki na kraju travnja
Dakako da će se cijene ponekad i korigirati i neće uvijek extremno rasti…

Na pomolu je nova energetsko-industrijska revolucija....

Ovaj tekst bi novi ulagači morali pročitati barem 5 puta. Jedino što vas donekle može poštedjeti većih gubitaka je ulaganje u fundamentalno podcijenjene dionice kojih kod nas nema niti 10-tak. Takve sam tu pronašao i uložio u njih u RH i u Srbiji i zadovoljan sam a i uvjeren da neće puno padati u slučaju veće korekcije. U svakom slučaju i da padnu ne znam koliko (npr 50%), neću izgubiti svoj novac nego ću biti na nuli. Druge će se dionice srušiti kao kule od karata jer mali se ne znaju nositi sa duljim padovima cijena. Previše je euforije i previše je očekivanja a to ne može dobro završiti. Zato treba biti oprezan.

šta ovi iz Auresu stalno kenjaju, tako su isto pričali tamo u novoj godini. Ljubomorni su na rezultate Ilirike i HPB-a, a očigledno ih muči premali priljev keša[smiley3], sam nek oni ulažu u EU ili USA, tamo ima likvidnosti.
Vidimo se za 2g crobex i belex………[smiley2]

Da sam ih slušao, prešao bih u keš, a ne uzeo margin…hebote za mene su se dokazali kao analitičari…ipak je sve bilo na valu cijelog tržišta, a oni su samo malo bolje plivali u tom valu. Nek’ odu malo izvan regije pa se dokažu…a korekcija sigurno da će ih biti, možda 6mj. i više, samo bacite pogled na Sloveniju. I ja kažem daje ovo neodrživo, ali tko kaže da će index rast još 50% do kraja godine. Šteta da nši fondovi jače ne ulaze u regiju, tipa belex jer za 2g. će belex dostići ZG po kapitalizaciji, likvindost dolazi sa vremenom…

Fulvio Vladimir Dobrich je vrhunski internacionalni bankar koji posjeduje dugogodisnje iskustvo u Trzistima u razvoju. On je i covjek sa kojim je Diminic radio zadnjih 10 godina.Dok je Dobrich bio u USA ,Diminic je bio na Cipru, radeci za istu Bankarsku grupu,odgovoran za Centralnu i Istocnu Evropu.

New Report

Close