Danas se mijenja minimalna plaća u Hrvatskoj: Evo koliko će poslodavci morati najmanje isplatiti radnicima

Naslovnica Forum Komentari članaka Danas se mijenja minimalna plaća u Hrvatskoj: Evo koliko će poslodavci morati najmanje isplatiti radnicima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A što je sa onima koji primaju minimalac i ostatak na crno ili sivo?

Koja fora,min.plaća ostaje ista kao i do sada a od danas će se možda početi kontrolirati Ugovori o radu koje do sada nitko nije kontrolirao.

Prema trenutačno važećem zakonu plaća se ugovara u bruto iznosu!!!

Dakle ništa novo se ne događa niti raste minimalac.

pazi plenki da se nikome bitnome  (tu raja svakako nije) ne zamjeri jer ce mu svi trebati kao podrska kada ce prhnuti u brisel za 2 godine.

Minimalna plaća ne bi smjela biti ispod 5000,00 kn netto. Ovo nije povećanje minimalne plaće. Ovo je “proizvodnja” socijalnih slučajeva kad ljudi dođu u mirovinu.  Tko ne može radniku dati barem 5000,00 kn netto, neka zatvori prčiju od firme, ako neda a može, takvog poslodavca poslati u pm3. Mladi s tom plaćom ne mogu stvarati. Tko ima mogućnosti najbolje da napusti ovu državu.

Lako je tražiti veći minimalac ali treba prodati roba i usluga da se nađe sredstava za to. Ako si Google sa 150 milijardi USD prihoda onda imaš para za plaće. Ako prodaješ kruh i mlijeko u kvartu onda bogami i nemaš, a takva je većina poduzetnika kod nas. Neinventivna, nemaštovita i ne previše sposobna sa malim i ograničenim tržištem na kojem se bore snižavanjem cijena a ne kvalitetom.

Mi ćemo i dalje imati najniže plaće  i najviši standard ………!   Nije bitno zašto.

New Report

Close