Dam Ti Daš Mi – Održivo Trgovanje Na Pulski Način

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Hrvatska privreda Dam Ti Daš Mi – Održivo Trgovanje Na Pulski Način

Kako izgleda, grčka tragedija bi eventualno mogla dobiti mnogo bezbolniji rasplet od onog koji se do sada očekivao. Na susretu u organizaciji njemačkog lista Die Welt, iz Deutsche Banke su predložili da Grčka uvede dvojni valutni sustav. Osim eura, kao platno sredstvo, trebala bi početi cirkulirati i komplementarna valuta "geuro". Ovaj prijedlog, međutim, ni izbliza se ne dotiče onoga o čemu se vodi glavna riječ u dokumentu ‘‘ pulske organizacije Udruga Crom Alternativna Razmjena.

Iz nekog samo njima znanog razloga, solucija predložena od strane Deutsche Banke u pogledu grčkog financijskog kolapsa, umjesto fokusiranja pažnje na pitanje kako je uopće došlo do toga da se sve pretvorilo u jedan neotplativi vječni kamatonosni dug, usmjerena je prema očajničkom izmišljanju novih trikova kojima te u stvarnosti nepostojeće dugove i dalje treba nastaviti isplaćivati.

"Oni što dolaze za nama, imat će samo betonirane pejzaže, slušat će samo cvrkut plastičnih ptica, imat će sterilizirane osjećaje i u wc-u televiziju, oni što dolaze za nama umjesto šljivovice ispijat će čaše etera". Danas je ova financijska anarhija sve pretvorila u prah i pepeo, ali sjećate li se kako je nekad kad je Pulom vladala neka druga anarhija, tamo gdje sad stanuju mržnja i zavist carevalo druženje? Nema više onog štimunga, more ima neki čudan zadah, nestala je čak i riba. Financijska anarhija ubila je prijateljstvo i ljude učinila spodobama koje u moljenju za koricu kruha slave vlastito ropstvo.

"Pula No Stop" drastična je razlika u odnosu na "Pula Non Stop", projekt neslavno propao prije nego što je uopće pokrenut, iako je progutao dobre pare. O čemu se radi? "Pula No Stop" je inovativna inicijativa iz radionice ideja s južnog vrha istarskog poluotoka za stvaranje kreativne ekonomske, društvene i kulturne zone na tom području kroz interakciju i međusobno druženje Puležana, širenje prijateljstva i dobru zabavu između ostalog. Više možete saznati na ovoj adresi:

[url=”http://cromalternativemoney.org/index.php/en/forum/100-gospodarstvo/2491-pula-no-stop-odriva-kreativna-zona”%5DPula No Stop – Održiva Kreativna Zona

New Report

Close