Bruxelles prijeti penalima zbog zakona o “švicarcima”

Naslovnica Forum Komentari članaka Bruxelles prijeti penalima zbog zakona o “švicarcima”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Oduvijek se znalo kako je EU novčana tvorevina, a ne ništa drugo! Ovo samo to potvrđuje.

SDP će nas s ovim populističkim predizbornim potezom oko CHF kredita totalno uništiti! 8 milijardi kuna + kamate trebat će vjerojatno kroz koju godinu isplatiti bankama zbog ovog milanovićevog predizbornog populizma!!

Ignore: KressoM, delux

Treba provesti referendum o izlasku Hrvatske iz EU tako da se jednom zauvijek riješimo tih bjelosvjetskih hohštaplera i gulikoža. Pa neće valjda oni određivati našu monetarnu politiku. Zašto kod njih nema kredita u CHF-u odnosno zašto se takvi krediti tamo uopće nisu mogli ni podići ? A njihovim bankama ako nikako drugačije ne ide, treba ovdje lupit 10 % poreza na aktivu, pa nek se češu dokle misle ostat lihvarit kod nas.

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

ima li madjarska penale ? naravno da nema ,i niti jedna banka nije otisla vec i dalje tamo posluju [emo_beztona]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ovaj članak je običan pamflet, sramotan PR članak.
Već je i vrijeme da se tim gulikožama po bankama pokaže da je HR suverena država i da ako žele raditi tu imaju se pridržavati zakona. Ako im ne paše, nek idu u Austriju i Italiju, pa ako mogu nek tamo ostvaruju zarade kao ovdje (hoće malo sutra).
Uostalom, ako i pokušaju išta po arbitražama i sudovima, rekao im ministar financija da ih čeka porez na aktivu od 1-2 posto. Radi toga i jesu tako glasni, jer vide da je odnio vrag šalu i da im sad na naplatu dolaze sva s*****a koja su radili zadnih desetak i više godina.

Ma tko zna što je tu istina a što nije.
Ako su se banke zadužile u kunama(kako neki kažu da imaju dokaze) a davale kredite u francima, onda se prvo to treba pravno riješiti, jer su na neki način lagali… i onda ići dalje…po malo i pravno-na siguran način po pravima ove države u kojoj banke posluju.

neće uvijek biti ovako.

mozda gospodo nebi bilo lose da ovu temu ne komentiraju zaduzeni u chf !
onako zbog [emo_smijeh] objektivnosti !

EK i ECB, hm…. Možda bi se moglo krenuti od činjenice da je ECB prvo pokrenuo masovnu štampariju novca kako bi spašavao Grčku i ostale prezadužene EU zemlje i samim time direktno utjecao na devalvaciju EUR-a prema CHF-u. Da toga nije bilo, ne bi bilo niti ovakvih problema, za početak.

Bez obzira ovo bi sve moglo završiti u poznatoj maniri bježanja pred pritiscima. ZERP 2.0.

ovo je pamflet jer iznosi 2 od 3 laži a podastire ih kao činjenice. Prva je da banke nisu odobravale CHF onima koji se nisu mogli zadužiti u EUR-ima – notorna laž-upravo zato što su kamate bile niže u CHF mnogo je ljudi kreditno bilo sposobno samo u CHF, a ne u EUR-ima ili KN. Osobno sam bio u takvoj situaciji, i NISAM MOGAO podignuti kredit osim u CHF, dapače nagovarali su me da je to super. CHF nisam vidio, već kune, kao i svih 60 000 dužnika.
Drugo, upravo u postupku na sudu HNB nije mogao dokazati da su se banke zaduživale u CHF, već izvedenicama – dakle pretvaralo se u potencijalnu valutnu zamjenu. U tom i je bit spora dužnika s bankama…zaradilo se na CHF a sada se ne želi vratiti takva nezakonita zarada…

Trebalo je samo pokrenuti pravni postupak i penalizirati banke sa neke dvije milijarde kuna za nezakonito dizanje kamata tokom ovih godina. Što se švicarca tiče – i stan je investicija, tako da ne shvaćam po kojoj osnovi bi trebali biti obeštećeni oni koji su kupovali stanove (pa izgubili) a ne i oni koji su kupovali dionice (i također izgubili)

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

da da …mi ćemo braniti od izbjeglica, islamista rusa i sl a oni će povlačiti milijarde i kupat se u istri jer je dalmacija blizu kosova…

nisu niti u NATO a naši idu put afganistana
zbog toga jsu kamate 6-7% u EUR skim kreditima au CHF neću niti komentirat

dobro mi i stojimo, kakvi nas glu.ani vode

Opet plaćeni članak od banaka.
A gdje je EU kada se treba staviti u zaštitu potrošača?
Još jedan dokaz da treba banke još i više kontrolirati i nacionalizirati u konačnici.

New Report

Close