Breglec odlazi iz Pošte zbog Lončara i vozila (objavljeno 01.08.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Breglec odlazi iz Pošte zbog Lončara i vozila (objavljeno 01.08.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svaka čast Dražene!

ma ovaj Ivo Lončar je obični krkan svjetske klase koji je pohlepan za novcem., takav je bio jos na HTV-u kada je uzimao lovu za sponzorirane priloge (prica o činčilama) a sada je to nastavio ciniti i na drugim mjestima sabor i NO Poste
stoga sto prije treba smjeniti Lončara iz to nadzornog odbora i ne bi bilo lose da se akcija Maestral prosiri i na poteze NO Poste!

Moj Lončare prodo si se,sram te može biti,uguši se u parama isti si ko ostali!!!!!!Krmku!

Uhljebe na ulicu!!!!!

Onaj tko radi u HP , vjerojatno zna kakva je situacija. Nedavno je u pošti radilo oko 11 500 radnika. Sad radi oko 12 300. Dakle, povećanje je otprilike oko 800 ljudi. Tu leži razlog zašto je pošta u gubitku za prvih 6 mjeseci ove godine. Opravdano bi bilo povećanje, da je povećan posao, međutim nije.
Stvar sa Ivom Lončarom (poljoprivrednim novinarom), kao predsjednikom NO je počela kad su smjenili gosp. Milana Skoblara, kojem su namjestili kašnjenje isplate mirovina. Gosp. Skoblar im nije bio podoban, jer je jedini htio kupiti tvrtku koja printa račune i pošta bi bila visoko profitabilna, ali to nije odgovaralo Lončaru koji je htio progurati nekog drugog.
Gospodo iz Uprave HP-a problemi su sliedeći:
1. Komunikacija Uprave i Središta pošta – katastrofa. Vi uopće ne znate što se u SP-ima događa jer se Izvršni direktori boje za svoju stolicu i ne prenose vam probleme. Rješenje: uvesti komunikaciju sa nižim menadžmentom (službe u SP-u).
2. Problemi neiskorištenosti GO i viška/manjka radnika. Rješenje: Definirati točan broj radnika u svakom pojedinačnom PU (osnovna postava+rezerve) i administraciji. Na osnovu toga odrediti potreban broj radnika za svako središte i direkciju. Dati svakom Izvr. dir. kvotu ljudi za optimalno obavljanje posla. Ako traži povećanje, mora ga argumentirano obrazložiti(npr. povećanje prihoda i sl.)-svako smanjenje radnika-nagraditi Izvr. dir.
3. Obrazovanje radnika – prvi put nakon razdvajanja od HT počelo je sa obrazovanjem nižeg menadžmenta – to je za svaku pohvalu.Prijedlog : na zadnjem predavanju(radionici) sučeliti polaznike radionice i upravu.
4. Potpuna informatizacija. Komentar: Sramota je kad stranka dođe u poštu, a operater nema ništa osim olovke.
5. Trg. i kom. robu smanjiti na minimum. Argument: radnici u prodaji ne zarade sebi plaću.

New Report

Close