Bez dodataka za staž, božićnica i regresa 650 mil. kuna ušteda

Naslovnica Forum Komentari članaka Bez dodataka za staž, božićnica i regresa 650 mil. kuna ušteda

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sve, sve, sve – samo nikad ne ono pravo

“potrebnim uštedama u proračunu koje su i “obveza Hrvatske u okviru Europskog semestra i Programa konvergencije o provedbi mjera ekonomske politike u svrhu korekcije prekomjernog proračunskog manjka”.”

Zna li ministar Lalovac koliko je sretan da mu EU nije zapovijedila da sastavi plan za ostvarivanja primarnog budžetskog suficita? Čak je i Milanović nešto načuo o toj temi (izjava da smo “blizu primarnog budžetskog suficita”). ma bravo!!!!

Što li bih dao da znam koliko smo blizu ostvarenja tog cilja!

Jer budući da Hrvatska nema na čemu rasti, ostaju samo drastična otpuštanja iz državnog i javnog sektora (što ne bi bila nikakva šteta, dapače jer golem dio tih ljudi su vječiti paraziti koji sjede na izmišljenim mjestima kako bi mogli na račun svih poreznih obveznka primati plaće). Riječju, zadužujemo djecu i unuke da bi hranili vječite parazite.

Inače činjenica da Komisija EU nije zapovijedila Hrvatskoj ostvarivanje primarnog budžetskog suficita od recimo 1,5%, 2,5% ili budi Bog s nami čak 3,5% BDP-a? je dokaz koliko joj se živo fućka za Hrvatsku.

Primarni budžetski suficit je inače momentalno tema br. 1 u nizu zemalja počevši od Grčke pa do Brazila. Što se s time više odlaže, primarni budžetski suficit će biti teže ostvariti.

ova vlada nema blage veze…uzet će ljudima regrese, božićnice, stimulacije, naknade za staž itd., smanjuju im plaće iz godine u godinu, sad će im uvesti dodatne kriterije i onda od njih očekuju veći angažman i bolje rezultate rada!?
plan 21 je plan za propast države!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

koje bljezgarenje.
Sa čime oni pokušavaju pokriti rupe pa to naprosto liči na najgoru komediju.

Da, ostavite autoceste u našim rukama, to nas košta nekoliko milijardi godišnje, samo to, a vi će te s ovim smiješnim mjerama uštediti bijednih 500 milijuna kn.
Režite socijalne dodatke, povlaštene penzije, ukinite višak općina, županija! To su prave, konkretne mjere.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''


Da, ostavite autoceste u našim rukama, to nas košta nekoliko milijardi godišnje, samo to, a vi će te s ovim smiješnim mjerama uštediti bijednih 500 milijuna kn.

ne vidim gdje je problem, narod se izjasnio da tako želi – oni slušaju volju naroda

Krkani umjesto da smanje nepotrebni visak rukodizaca i povise place ostatko kvalitetnih koji ostane, oni svima spuste place i zadrze rukodizace. Kakva je to nakupina neinteligencije.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Strašno mi je žao onih 20% koji stvarno zarade svoju plaću!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Potrebno bi bilo da ovi iz Javnog sektora dođu na pola godine raditi u Realni sektor , da nauče kako je teško zaraditi novac.

A mi iz Realnog sektora za to vrijeme bi ih mogli mjenjati na njihovim radnim mjestima u Javnom sektoru i na Državnim Jaslama.

.

New Report

Close