Bankari dva sata rešetali ECB o izgledu nove regulacije

Naslovnica Forum Komentari članaka Bankari dva sata rešetali ECB o izgledu nove regulacije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Prije više od godinu dana, jedan talijanski bankar, rekao mi je otprilike ovako: zašto ulagati kod vas u banke i/ili bilo koje financijske institucije, kada ste sutra, odnosno već danas, samo podružnica. Osim toga, kod vas je na djelu oligopol podružnica banaka!
Kako će onda komunikacije protjecati između majke i kćerki, upitao sam? Njegov odgovor je bio slijedeći: Komunikacija, kao i odluke ovisit će o tome kako je banka organizirana.
Dakle, kako su banke , koje djeluju kod nas organizirane??? Centralistički, unitaristički, federalistički, konfederalistički i/ili kako drugačije!!!
Sam komitent banke, odnosno tvrtka, to će najbolje vidjeti prilikom predaje Zahtjeva za okvirni i/ili bilo koji drugi kredit! Napr. Početkom godine predate Zahtjev za okvirni kredit i vidite kada, u kojem vremenu vam odgovore. Na osnovi vremena u kome vam odgovore na vaš Zahtjev, može se procijeniti tip organiziranosti banke.
Ako vam odgovor na vaš Zahtjev o okvirnom kreditu odobre odmah početkom godine, onda je riječ o konfederalnom tipu organiziranosti banke, ako vam isti odgovor na vaš Zahtjev stigne početkom drugog dijela godine, tamo u lipnju, srpnju, onda je riječ o federalnom principu organiziranosti banke, a ako vam odgovor stigne u trećem kvartalu, onda je riječ o visokoj centralizaciji, odnosno o unitarističkoj organiziranosti banke. A ako ne stigne nikakav odgovor, onda je riječ o vašoj banci, kojoj majka ne vjeruje, ima bolje klijente negdje drugdje po Europi i ima ad hok organiziranost, odnosno burzovni je tip organiziranosti banke!
Informatička opremljenost banke nema nikakav utjecaj!!!Odnosno, informatička opremljenost banke više se koristi za seljenje depozitnih sredstava i plasmane u atraktivnije tržište. Da li je naše kreditno tržište atraktivno, ako zanemarimo državu i javna poduzeća???

New Report

Close