Eto kako se povijest ponavlja. Kad su dionice najjeftinije mirovinci kupuju najmanje. Kad su najskuplje kupuju najviše. Jučer sam baš čitao istu povijest američkih mirovinaca.
Nikako da nauče.
Trebali bi ti fond menadžeri primati plaće prema prinosima koje ostvare. A ovakvo upravljanje bi trebala biti jako mala plaća.
Eto kako se povijest ponavlja. Kad su dionice najjeftinije mirovinci kupuju najmanje. Kad su najskuplje kupuju najviše. Jučer sam baš čitao istu povijest američkih mirovinaca.
Nikako da nauče.
Trebali bi ti fond menadžeri primati plaće prema prinosima koje ostvare. A ovakvo upravljanje bi trebala biti jako mala plaća.
Ne može mi nitko reći da ne rade pod nečijom komandom i za nečije interese jer i osoba s izuzetno malo znanja i zdravog razmišljanja će sada kupovati (ne kažem da ne može još pasti-to nitko ne zna), a pogotovo ako su ti isti kupovali po višestrukim cijenama (jednostavno se uopće bojim pomisliti da to radi na svoju ruku jer u tom slučaju bi bilo koja osoba koja je u dionicama bolje raspolagala sa našim budućim mirovinama nego dotični).Ajde si sada zamislite da ste nastali 2004-2005 i imate mjesečne priljeve i kupujete na našem tržištu crobex 2000-5400 (tamo iznad 4000 najviše kupovina obavljate i nije Vam skupo jer vjerujete u rast) ,a sada kupujete obveznice (još k tome ne Hrvatske) jer su Vam dionice preskupe i ne vjerujete da će rasti.
Svakom od nas koji smo u dionicama je ovo jako žalosno (trebalo bi biti smiješno, ali ovako je jako žalosno).
Pozdrav svima (ako neće naši, bez brige kupovati će stranci ali svakako netko hoće)
[thumbsup]
Pa tko je tu lud…
Oni našim novcem financiraju strance…umjesto da pomognu stabilizirati tržište od kojeg svi žive…
Nije njima u interesu stabilizacija tržišta za to je zadužena Hanfa i Burza,oni vode brigu o mirovinam i to je njihova jedina briga.Gledajući na rok ulaganja od deset godina današnja situacija je sasvim normalna,i sad kad svi viču o recesiji i krizi,sad je trenutak za …………Pozdrav,radi kontra od mase i bit češ najveći – ja nisam pa sam….pozdrav