Na primjer: Osobno sam kontaktirao ovaj ured u nadi da ce mi pomoci u potrazi za partnerom iz Austrije koji bi mogao biti zainteresiran za moj porojekt. Prvo sam slao e-mailove, dobio sam samo potvrdu primitka poruke. Onda sam nastupio kao izlagac na ZV i tamo ih kontaktirao da njihovom standu te se ponovo obratio telefonski i mailom. Opet nista. Pa naravno da im pada promet. Trenutno pregovaram sa jednim austrijskim investitorom kojeg sam sam pronasao. Mislim da je trgovacka komora ta koja treba posredovati i pomagati u pronalasku potencijalnih kupaca i dobavljaca. Ako ona zakaze u svom poslu, sigurno je da ce broj pronadjenih kontakata biti manji, a time se smanjuje i broj realiziranih poslova.
da, ove riječi “moj zadatak nije…”, “to nije moj problem” karakteristične su za ocvali samoupravni socijalizam, a ne za dinamičnu tržišnu ekonomiju poput austrijske.
kako netko može sjediti 5 godina u uredu a ne imati interes da potiče suradnju, nego čeka da ga netko nazove. čudno… je li to austrijski ili naš tipični ured…