Amortizacija – mamac za ulagače

Naslovnica Forum Komentari članaka Amortizacija – mamac za ulagače

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Smijesno je to sve s LRH. Od novinara, preko njihovih savjetnika (nemres mi rec da se Suzana Varosanec bavila analizom novcanog toka i vrijednosnim uskladjenjima, ona ni ne zna sto je to) do stalnog forsiranja price o prodaji.

Mislim da se jako potencira nesto sto ce se jednom vjerojatno i dogoditi, ali mi se cini da se izmisljaju kojekakve kuloarske price da “plamen nastavi tinjati”.

Sve je to bezveze i ne ide na cast nestrpljivima. Ako je firma dobra i dobro radi onda zaista nema nikakvog smisla stalno i opetovano forsirati cijelu stvar i pricu oko prodaje. Sto neki pojedinci stalno cine.

U Hrvatskoj su vjerojatno moguca preuzimanja vise firmi, a po mojem sudu njih najmanje dvije do tri. Po znacaju su te vece od LRH pa nitko ne tambura danonocno o tome vec se suti i ceka razvoj situacije.

U čemu je problem, LRH se već dugo vremena sređuje, sve je dovedeno u red i sada vlasnici prodaju jasno sređenu firmu što se baš ne može reći recimo za Valamar ili masu drugih firmi, Valamar ima 2,5 miliona kvadrata zemlje a 1 milion je sporno, mislim da nitko tako ozbiljno nije pripremio turističku firmu za prodaju, imamo slučaj Istraturista koji ima ozbiljan sudski spor, a o Maestralima da i ne pričamo….

i sve su to nekakvi miksevi, imaju hotele, odmarališta, kampove, svega po malo, LRH ima hotele i to je to, jedino takvi su još Maestrali, a ti miksevi teško prolaze kod stranih kupaca…itd.

New Report

Close