Amater bi kupovao i prodavao a ne zna kako

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Opće financije Amater bi kupovao i prodavao a ne zna kako

vidim da ovdije obitavaju vrlo ozbiljni i poslovni ljudi a takav bi ja htio postati ( sala mala)
stoga vas profice molim da mi opisete nacin na koji se najlakse vrse transakcije vezane za kupnju i prodaju dionica. ja znam neke sitne stvari ali to nije dovoljno. zato bi vas koji to svakodnevno radite molio da pomognete nama “malima”

unaprijed hvala !!!

Mi smo sve samo ne ozbiljni…..ovako….moraš se obratiti nekoj brokerskoj kući (imaš ih dosta npr hypo vrijednosnice, fima vrijednosnice, prva generacija, partner kapital, rba invest itd….).
Tamo će ti sve objasniti. bez brokera ništa, jer ti on otvara račun kod sda (središnja depozitarna agencija – upisnik dionica i vlasnika dionica).
cijela procedura ne traje dulje od 5-7 dana, pa ti savjetujem da što prije odeš u neku brokersku kuću da ti otvore račun.
Neke kuće (npr fima i 1.generacija) nude trgovinu putem interneta i to ti nije loše ako ti je glupo zivkati tvog brokera stalno.
Ajde, obavi to pa pitaj dalje i sretno……

...povijest se ponavlja...

hvala na odgovoru
zanima me jos da li se brokeri razlikuju u provizijama i sl. vjerojatno se razlikuju u savijetima i tak. sta bi ti onako “toplo” preporuci

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=741&pg=2 ->on line trgovanje

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=745&pg=1 ->za početnike

Igor Prstec, web urednik

Početniče, brokeri nisu savjetnici nego su samo brokeri. Preko njih se kupuju dionice i to je to. Oni sigurno imaju neku informaciju više od tebe ili mene, ali to opet može biti kriva informacija. Pouzdaj se u sebe i svoju viziju, nikad ne slušaj što ti broker savjetuje osim ako ste prijatelji. Isto tako ne kupuj samo zato što nešto na forumu hvale. To je znak da ne kupuješ. Ali prije svega, nabavi par knjiga o investiranju pa ćeš uskoro biti veći poznavatelj burze od mnogih. Burza je psihologija a ne ekonomija. A što se provizija tiče idu od 0,9% do 2%. Mislim da neke poput 1.generacije imaju i 0,5%, a rast isto ima manju ako imaš kod njih portfelj. Sam se snađi, imaš internet pa nije teško. Nemoj uvijek ići na što manju proviziju nego idi na kvalitetu brokera. A to se opet sam moraš snaći.

...povijest se ponavlja...

Dakle trebalo bi proučiti prije toga neku dodatnu literaturu, prije nego krenete kod brokera…[smiley2]

Ima li itko kakvu informaciju o ABACUS ili o RBA brokerima što se tiče provizije i kupovine preko interneta? [smiley2]

New Report

Close