e kad bi ja dobio poneki kombinat ili zadrugu za 1 kunu, i kad bi mogao ne platit dobavljačima robu preko 100 dana, gdje bi mi bio kraj..
a jesi pametan. jel bi imao ti pored te jednu kune jos milijone koje po ugovoru mora uloziti u taj isti kombinat?
E moj Dunlope ***obrisano***, a tko ti daje te silne miljone koje moras uloziti u kombinat, jel ih mozda iz djepa izvadio ili mu je drzava kroz razno-razne subvencije poticaje i kredite za obnovu i razvoj uz minimalnu kamatu dala + banke, a on sutra da propadne ne odgovara za nista, pokupi svu zaradu i 36.995 ljudi zavrsi na cesti!
Ako vec citas ove novine morao bi barem neke osnove poduzetnistva poznavati, jer Agrokor je stvoren u privatizaciji i dobio je sve doslovno za 1 kunu i kroz njega je plasiran krupni kapital banaka koje ga pumpaju novcem jer je on taj koji je odabran medju 10 najjacih familija od strane Tudjmana i to je njegov najveci uspijeh i za to mu svaka cast!
Razlika izmedju tajkuna kao sto su Kutle i Gucic i tajkuna kao sto su Todoric i Rajic je ta da su ova druga dvojica znala kako sacuvati ono sto im je poklonjeno i dali ljudima posla i to je to…zato molim te nemoj pricati o njegovim ulaganjima jer mislim da bis cak i ti bio sposoban na takva “ulaganja”!
a mnogo si mi pameta vuki…a koji to kapital u svijetu nije sumnjivog porijekla. ti i takvi u svemu vidite lose. belje je npr. grcalo u dugovima i stvar je bila pred propast. pogledaj danas. pogledaj danas pik vrbovec.
bas me briga kako dolazi do toga. neka zaposljava, razvija i zaradjuje i bit ce nam svima bolje..
takvi ko ti su za mene tipicni hrvati. sve bi htjeli ali u nikad nista na krenu jer uvjek nadju neku losu stranu toga.
oces da ti don kacunko vodi firme? mislim, covjek je posten.
covjek je ozivio belje i mnoge druge firme. to je cinjenica. a takvi ko ti cete uvjek naci zamjerku. ne kazem da neke nisu na mjestu, ali ajd mi daj neku alternativu kad tako kritiziras..
kao prvo ja svoj novac zaradjujem van hrvatske i znam kako stvari funkcioiraju u razvijenim zemljama i nepojmljivo je ovo sto se dogodilo u hrvtskoj, gdje su najbogatiji ljudi u drzavi oni koji preprodaju hranu (Kerum,Todoric i Curkovic),jer ako pogledas clanak samo 30% Agrokorovog obrta dolazi iz proizvodnje hrane a sve ostalo dolazi iz preprodaje hrane tebi i tvojima svaki dan i to sa marzama koje ubijaju, jer ti mogu potvrditi da jedan Migros u Svicarskoj (mozes zamisliti razliku u standardu) nema pola marze koje ostvaruje Agrokor kroz Konzum u Hrvatskoj i to preko ledja sirotinje koja jedva spaja kraj sa krajem. Ne znam koje je tvoje imovinsko stanje ali moje je vise nego dobro i ne brinu me rast cijena hrane ili benzina ali ipak imam malo zdravog razuma da primjetim tko se u ovoj maloj i nazalost sve bijednijoj drzavici bogati pod paskom politike preko ledja malih ljudi i nitko im nista ne moze.
Pa ako tebi to odgovara samo izvoli i potrci sutra u Konzum i kupi koliko god mozes, pa se jos i zaduzi na karticu i znaj da vise od 12% onoga sto potrosis ide direktno Agrokoru u onih 2 miljarde operativne dobiti…a ti pricaj o don Kacunku (usput ko ga j….e) i nama hrvatima koji imamo zamjerke, mi imamo samo zdravog razuma i socijalne osijetljivosti za razliku od tebe!
pa nije konzum jedini lanac trgovina u hr. mozda je najveci ali ne drzi sve..imas lanaca trgovina kolko hoces od kauflanda, bili, getroa,mercatora, plodina itd. itd… koji imaju iste cijene kao i taj konzum. i sta sad?
jedan moj frend je radio cijelu studiju gdje mu je sta jeftinije i zakljucio da je u konzumu najbolje. ima malu djecu i najvise je gledao djecju hranu, mljeko itd…
takva je trzisna situacija u hr i po tome se ravna i konzum i tu dobro pliva. i ja imam prilike dosta poslovno putovati po madjarskoj, sloveniji, bosni, crnoj gori a prije sam bio po njemackoj i austriji dosta i mogu camo reci da su cijene hrane gotovo identicne…gledano u nekom prosjeku. samo je razlika naravno u placama odnosno standardu ali to nije problem todorica. u njem i aut je npr. kruh dosta skuplji (kazu da je i kvalitetniji) ali cijene ostalih proizvoda su vise manje tu negdje, diktirane trzistem.
njegova prednost je sta ima i proizvodnju mnogih vrsta hrane i pica i to je njegova prednost..
pa mozda je nepojmljivo da preprodavaci imaju najvece bogatstvo ali gdje je tu opet grijeh todorica. drzava smo gdje nema proizvodnje i trgovina cvjeta.
ne kazem da je toda andjeo. ali je sposoban covjek i stvara nove vrijednosti..za mene je to pored masu svih jebivjetara koji sve upropaste i samo kritiziraju on pravo osvjezenje..
da, zbog svega toga imam i njegove dionice jer vjerujem u njegovo poslovanje..
a mozda se pokaze da sam u krivu..
vuki,
poduzetničkog duha, pun znanja razvijenih ekonomija i popriličnog kapitala, kako sam kažeš, vrati se u Lijepu našu i pokreni proizvodnju, preprodaju ili šverc i zaposli bar jednog domoroca. možda i tvoje dionice kupimo.
slušaj!
domovina zove!
“Razlika izmedju tajkuna kao sto su Kutle i Gucic i tajkuna kao sto su Todoric i Rajic je ta da su ova druga dvojica znala kako sacuvati ono sto im je poklonjeno i dali ljudima posla i to je to…zato molim te nemoj pricati o njegovim ulaganjima jer mislim da bis cak i ti bio sposoban na takva “ulaganja”!”
Sam sebe pobijaš.
Nije ih izvadio iz đepa al je sposoban. Sam si naveo da kutle i gucić nisu bili……..
A ako je sposoban znaći da privređuje sebi ali i državi preko poreza, zapošljavanja itd, itd……..