upravo tako.
posebno je frustrirajuće što je pravilnik generalno orientiran isključivo na tvrtke s velikim brojem zaposelnih, isključivo betonirce i izvođače grubih građevinskih radova, koji ionako rasturaju našu građevinu baveći se na silu stvarima za koje nisu osposobljenji.
također, pravilnik stavlja poslovnu funkciju inženjeringa izvan zakona. dok smo prije 20 godina po razvijenosti inženjeringa bili odmah iza najrazvijenijih zapadnih zemalja, – a razvijenost građevinskih inženjeringa, najbolji je pokazatelj kvalitete tog tržišta i struke – danas smo možda jedina zemlja u europi u kojoj je inženjering prognan i obezakonjen.
dok su se tranzicijske zemlje utrkivale u tome kako što prije steći znanja koja mi odavno imamo, mi smo se ubijali od truda da te kompetitivne prednosti uništimo…
“mi” tj. ljudi kojima dopuštamo da vladaju…
Ne da pogoduje konstruktoru nego su ga oni i pisali. Pitam ministricu gde i kada se mogla završiti srednja škola za armirača ili betonirca.Koliko ja znam niti u jednoj srednjoj školi u Hrvatskoj.Sve je to jedna nova “Dogovorna ekonomija””: Još samo jedno pitanje kako će se odbaciti ponuda strane tvrtke koja je inžinjering tvrtka sa jakim referencama,i još ako je ktomu iz Europske unije ?