Žena ostala bez tisuća eura: Neki od znakova koji ukazuju da bi mogli ostati bez novca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. travanj 2023. u 13:01
Foto: Pixabay

Iz policije i ovom prilikom pozivaju potencijalne žrtve investicijskih prijevara da se, odluče li se na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo dobro informiraju o svim rizicima.

Istarska policija istražuje prijevaru 45-godišnjakinje koja je prošle jeseni ostvarila poslovnu suradnju sa lažnim brokerima koji su joj naveli da predstavljaju tvrtku specijaliziranu za trgovinu naftom i zlatom, na čije je račune uplatila i ostala bez nekoliko tisuća eura.

Istarska policija u petak je obavijestila da su se nasamarenoj ženi iz Vodnjana prevaranti predstavili kao predstavnici tvrtke za razne vrste ulaganja, prvenstveno u trgovini zlatom i naftom.

Na njihove račune u više je navrata uplatila nekoliko tisuća eura, a kad je poželjela podići navodnu zaradu, prevaranti više nisu bili dostupni.

Shvativši da je prevarena, 45-godišnjakinja je sve prijavila policiji koja provodi kriminalističko istraživanje.

Iz policije i ovom prilikom pozivaju potencijalne žrtve investicijskih prijevara da se, odluče li se na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo dobro informiraju o svim rizicima.

Preporučuju im korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a da izbjegavaju tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama, jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.

Neki od znakova koji ukazuju da bi mogli ostati bez novca, ističu, oni su kada ih brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti.

“Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja”, poručuju građanima iz policije.

Kao još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari navode i onaj kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se može odmah obratiti, a brojevi s kojih zovu brokeri nisu iz Hrvatske, pa ih na njih ne mogu povratno kontaktirati.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close