LIVE STREAM KONFERENCIJE: “Zagreb – bankarsko i financijsko središte u novom normalnom”

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2020. u 09:00

Pridružite nam se online u dijalozima o utjecaju koronavirusa na razvoj financijske industrije – što nas čeka i kako se nositi s izazovima

Stabilnost financijskog sustava jamstvo je daljnjeg razvoja i prosperiteta. Iznimna važnost stabilnosti financijskog sektora, ne samo za krajnje potrošače, nego i za kreditni rejting države i potencijalne investicije, često nije dovoljno naglašena niti prepoznata u javnosti. Uloga financijskog sektora daleko je šira od samog kreditiranja stanovništva, a podrška projektima u raznim sektorima, kao i podrška novim tvrtkama i popularnim start up-ovima, put je kojim financijski sektor potiče rast i razvoj cijele jedne države.

U vremenima koja dolaze, naš će financijski sektor morati odgovoriti na niz novih i do sada neviđenih izazova, a namjera konferencije upravo je razviti širu diskusiju o onome što čeka financijski sustav, kao i potražiti odgovore na izazove koje financijski sustav u RH ima.

Kako i na koje načine će se ta uloga mijenjati i ostati stabilna u novo normalnim okolnostima pandemije koronavirusa tema je tradicionalne konferencije “Zagreb – bankarsko i financijsko središte” u 2020. godini. O svojoj viziji izazova u pandemiji i kako ih riješiti, govorit će, među ostalima, Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka, Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke I Zdravko Zrinušić, državni tajnik Ministarstva financija. Predstavnici vodećih banaka u Hrvatskoj, u panel diskusiji će razgovarati o “novo normalnom” bankarstvu, njegovoj stabilnosti i razvoju, a predstavnici fondova, osiguravateljskih kuća, regulatornog tržišta i Zagrebačke burze raspravljat će o odgovorima financijskog sektora na novu krizu, o trenutačnom stanju u njihovim sektorima I načinima ulaganja u vrijeme “novog normalnog”.

Live stream konferencije možete od 10,00 sati 28. listopada 2020. naći ovdje i pratiti tijek događaja, odnosno sve što vas zanima.

Komentirajte prvi

New Report

Close