Ponadala se da je osvojila novčanu nagradu pa ostala bez novca na računu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. kolovoz 2023. u 12:48
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Podsjećaju građane da ako im netko treba uplatiti novac, dovoljno je da mu dostave samo broj računa (IBAN) te kako nikakvi drugi podaci nisu potrebni za uplatu.

Djelatnici porečke policije tragaju za prevarantom koji je 42-godišnjakinju doveo u zabludu da je osvojila novčanu nagradu, a potom joj je s računa “skinuo” novac, izvijestila je u četvrtak istarska policija.

Nepoznati počinitelj je 22. kolovoza nazvao 42-godišnjakinju iz Poreča i rekao joj kako je osvojila novčanu nagradu od više tisuća eura. Kako bi joj se novac mogao isplatiti, tražio je od žene podatke o broju računa te podatke o serijskom broju mobilne aplikacije banke u kojoj oštećena ima račun. Nakon što mu je oštećena dala sve tražene podatke, shvatila je da joj je s računa nedostaje više stotina eura.

Policija traga za počiniteljem, a građanima savjetuju da budu oprezni te da podatke o broju bankovne kartice, PIN broju i troznamenkastom CVV broju na poleđini bankovne kartice, kao i svoje osobne podatke ili podatke o mobilnim aplikacijama banke, ne ustupaju nepoznatim osobama.

Podsjećaju građane da ako im netko treba uplatiti novac, dovoljno je da mu dostave samo broj računa (IBAN) te kako nikakvi drugi podaci nisu potrebni za uplatu. O zlouporabi bankovne kartice ili mobilne aplikacije građani bi trebali odmah obavijestiti svoju banku, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close