Kako pozitivno iskoristiti trend rasta cijena nekretnina?! Rješenje je hipotekarni kredit koji se može koristiti potpuno nenamjenski!

Autor: Promo , 23. ožujak 2023. u 15:05
Stručnjaci iz 3D Privatnih financija pomažu klijentima u pronalasku najpovoljnijih kredita

Hipotekarni krediti, donedavno neatraktivan proizvod banaka, mogli bi postati hit u 2023. Kamatna stopa se približila onoj na stambene kredite i koriste se nenamjenski. S njima možete i refinancirati postojeće stambene i nenamjenske kredite, produžiti rokove otplate, kupiti zemljište te započeti izgradnju kuće… Optimalni su za obrtnike i poduzetnike koji žele kupiti poslovni prostor jer su znatno povoljniji od poslovnih kredita a rokovi otplate mogu biti čak i do 20 godina.

Hipotekarni krediti dosad nisu bili atraktivan proizvod banaka obzirom da su kamatne stope po njima bile visoke, omjer iznosa kredita u odnosu na vrijednost nekretnine bio je nepovoljan, popratni troškovi su bili skuplji u odnosu na stambene ili redovne nenamjenske kredite, a ni vrijednost nekretnina nikada nije dosegla ovolike razine. Primjerice, stan u Zagrebu koji je 2010. vrijedio 100.000 eura danas može doseći čak i dvostruko veću vrijednost. To je dovelo do toga da bi temeljem iste nekretnine sada u odnosu na 2010. mogli dobiti 80.000 eura kredita više. Konkretno, to znači da ćete po kamatnoj stopi gotovo jednakoj kao kod stambenog kredita moći dobiti i do 80.000 eura nenamjenskih sredstava.

Osim što sredstva isplaćena takvim kreditom možete koristiti nenamjenski, njima možete i refinancirati postojeće stambene i nenamjenske kredite, produžiti rokove otplate, smanjiti kamatne stope zatvaranjem nepovoljnih kredita te u konačnici imati znatno nižu mjesečnu obvezu od postojeće.
Posebnost hipotekarnih kredita je i ta što njima možete kupiti poslovnu nekretninu.

– Navedeno je posebno bitno obrtnicima i poduzetnicima koji vrlo često imaju potrebu za kupnjom poslovnog prostora, a hipotekarni kredit im omogućava da potrebe realiziraju po znatno povoljnijim uvjetima nego realizacijom putem poslovnog kredita, u vidu dužeg roka otplate kredita te cijene kamatne stope i ostalih popratnih troškova – ističe Mirna Kvesić, direktorica tvrtke 3D Privatne financije koja kroz posredovanje pomaže poduzetnicima, obrtnicima i građanima u procesu dobivanja kredita.

Mirna Kvesić, direktorica 3D Privatnih financija

Svi zainteresirani mogu se javiti u tvrtku 3D Privatne financije d.o.o. na sljedeće kontakte:
info@3dprivatne-financije.hr
+385 1 6609 695

Zašto je upravo sad pravo vrijeme za realizaciju hipotekarnog kredita?

– kamatne stope po hipotekarnim kreditima su trenutno povijesno niske u odnosu na stambene kredite,
– prosječna redovna kamatna stopa po stambenim kreditima trenutno iznosi 3,50%, dok po hipotekarnim kreditima iznosi 3,79%,
– hipotekarni krediti se također plasiraju sa kombiniranom kamatnom stopom koja je fiksna u prvom periodu otplate,
– hipotekarni krediti su idealan način korištenja trenutne hrvatske tržišne situacije vrijednosti nekretnina odnosno porasta koji se dogodio u posljednjih nekoliko godina.
– Ne može se predvidjeti do kada će trajati ovakva situacija na tržištu, ali ako sada realizirate hipotekarni kredit vaša kamatna stopa će biti fiksna prvih nekoliko godina, a u nekim slučajevima i cijelo vrijeme trajanja kredita. Na taj način ćete si na dulje vrijeme moći osigurati povoljnu kamatnu stopu, bez obzira na daljnji razvoj događaja na tržištu – naglašava Mirna Kvesić iz 3D Privatnih financija.

Evo i samo nekoliko uspješnih primjera realiziranih hipotekarnih kredita u kojima je posredovala tvrtka 3D Privatne financije:

S dva „hipotekarca“ kupili i uredili poslovni prostor te proširili poslovanje

Krajem prošle godine u 3D Privatne financije obratili su se klijenti koji su željeli kupiti nekretninu odnosno poslovni prostor za širenje svog poslovanja. Riječ je o atraktivnoj nekretnini na odličnoj lokaciji, idealnoj za poslovanje koje klijenti obavljaju. Svakako su htjeli upravo tu nekretninu, pogotovo jer je i cijena bila vrlo prihvatljiva.
Kako prodavateljica nije željela prodati samo nekretninu, već isključivo tvrtku u kojoj je i navedena nekretnina, klijenti nisu mogli realizirati niti jednu vrstu namjenskog kredita. Iz navedenog razloga klijentima smo napravili hipotekarni kredit uz zamjensku nekretninu te još jedan nenamjenski kredit.
Navedenim kreditima klijenti su isplatili većinu kupoprodajne cijene te se osigurali da će nekretnina pripasti njima i da neće ostati bez nje, obzirom je bio veliki broj zainteresiranih kupaca.
Kupci su u obvezi do travnja 2023. prikupiti još 100.000 eura kako bi do kraja isplatili prodavateljicu te preuzeli nekretninu i početi obavljati svoju djelatnost.
Navedenu situaciju ćemo ponovno riješiti hipotekarnim kreditom u kojem će kolateral biti nekretnina koju kupuju.
Kako navedena nekretnina vrijedi više od 300.000 eura, klijenti će ići na realizaciju kredita od 150.000 eura.
Od navedenog iznosa kredita 100.000 eura će utrošiti za isplatu preostalog iznosa kupoprodaje, 20.000 eura za zatvaranje nenamjenskog kredita (u cilju smanjenja kamate i mjesečne obveze) te 30.000 eura za uređenje kupljenog poslovnog prostora.

Iz navedenog primjera vidimo kako je klijent realizacijom dva hipotekarna kredita uspio riješiti svoja tri ključna problema:

– kupiti željeni poslovni prostor
– optimizirati mjesečne obveze zatvaranjem nenamjenskog kredita
– urediti novi poslovni prostor

Kamatna stopa u navedenim hipotekarnim kreditima je iznosila 3,79%, što je tek nešto više od trenutne kamatne stope po stambenim kreditima.

Svi zainteresirani mogu se javiti u tvrtku 3D Privatne financije d.o.o. na sljedeće kontakte:
info@3dprivatne-financije.hr
+385 1 6609 695

Uz pomoć „hipotekarca“ kupili građevinsko zemljište i smanjili kamatu

Bračni par obratio se 3D Privatnim financijama sa željom da kupi zemljište za izgradnju kuće za odmor. Kako zemljište još nema sve potrebne dozvole, klijenti nisu u mogućnosti stambenim kreditom ostvariti željenu kupoprodaju.
Kroz razgovor s njima ustanovili smo da klijent ima nekretninu u Zagrebu koju bi mogao koristiti kao kolateral za kupnju zemljišta, ali na istoj postoji teret banke – stambeni kredit kojim su 2007. kupili taj stan. Preostala glavnica po navedenom kreditu iznosi 98.000 eura.
Obzirom na trenutnu situaciju na tržištu nekretnina, vrijednost navedenog stana je sa tadašnjih 155.000 eura porasla na 230.000 eura.
To nam je omogućilo da refinanciramo postojeći stambeni kredit novim hipotekarnim, te da klijent kroz novi hipotekarni kredit dobije dodatnih 50.000 eura potrebnih za kupnju zemljišta.
Kamatna stopa po stambenom kreditu iz 2007. bila je 4,90% a po novom hipotekarnom iznosi 3,79%.

Realizacijom navedenog hipotekarnog kredita bračnom paru riješili smo dva ključna problema:

– kako kupiti zemljište koje još uvijek nema sve potrebne dozvole
– smanjiti kamatnu stopu po postojećem stambenom kreditu

Klijenti ovim kreditom nisu samo riješili svoja dva problema nego su i pozitivno iskoristili trenutnu situaciju na tržištu odnosno porast vrijednosti vlastite nekretnine.

Svi zainteresirani mogu se javiti u tvrtku 3D Privatne financije d.o.o. na sljedeće kontakte:
info@3dprivatne-financije.hr
+385 1 6609 695

Pomoću „hipotekarca“ smanjio mjesečnu ratu za 100 eura

Zaposlenik jedne zagrebačke tvrtke obratio se u 3D Privatne financije radi savjeta kako presložiti  svoje financije i realizirati kredit za uređenje svog manjeg stana u Zagrebu. Klijent ima relativnu dobru mjesečnu plaću, ali i veći broj kredita raznih namjena:

-nenamjenski kredit sa kamatnom stopom 6,26%, preostale glavnice 20.000 eura
-nenamjenski kredit sa kamatnom stopom 5,49%, preostale glavnice 5.000 eura
-stambeni kredit sa kamatnom stopom 3,49%, preostale glavnice 80.000 eura

Ukupna mjesečna zaduženja klijenta iznose 874,94 eura.Realizacijom novog hipotekarnog kredita klijent je realizirao 130.000 eura, čime je zatvorio sve postojeće obveze na rok otplate od 20 godina, sa kamatnom stopom 3,79%.
Nakon navedene transakcije klijent je dobio 25.000 eura dodatnih sredstava koje je iskoristio za uređenje nekretnine.

Mjesečna rata po novom kreditu sada iznosi 773,46 eura, odnosno oko 100 eura je niža od prijašnjih mjesečnih zaduženja klijenta.

Svi zainteresirani mogu se javiti u tvrtku 3D Privatne financije d.o.o. na sljedeće kontakte:
info@3dprivatne-financije.hr
+385 1 6609 695

Što trebamo znati o hipotekarnim kreditima?

– kredit se odobrava do 80% vrijednosti nekretnine (između 60-80%, ovisno o banci kreditoru te lokaciji nekretnine koja je kolateral u kreditu),
– instrument osiguranja u hipotekarnim kreditima može biti bilo koja vrsta nekretnine (poslovna ili rezidencijalna) te zemljište ako ima potrebne dozvole,
– hipotekarni kredit spada pod nenamjensku vrstu kredita; namjena realiziranih sredstava ne treba biti pravdana,
– hipotekarnim kreditom mogu se zatvarati/refinancirati sve vrste postojećih kredita,
– kamatna stopa hipotekarnih kredita trenutno je gotovo izjednačena sa kamatnim stopama po stambenim/namjenskim kreditima,
– rok otplate za hipotekarne kredite je do 20 godina.

3D Privatne financije – vaši eksperti za kredite

Svi zainteresirani mogu se javiti u tvrtku 3D Privatne financije d.o.o. na sljedeće kontakte:
info@3dprivatne-financije.hr
+385 1 6609 695

New Report

Close