Evo tko najčešće investira u bitcoin

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2021. u 10:50
Foto: Unsplash

Bitcoin započinje novi tjedan s trgovcima koji još uvijek probavljaju utjecaj posljednjeg – veliki pad cijene koji je u jednom trenutku iznosio 41.900 dolara.

Bitcoin kupuju većinom mladi investitori kojima je to nerijetko prvo investicijsko iskustvo, pokazuju podaci Grayscale Investmentsa.

Prema istom istraživanju koje je obuhvatilo 1.000 ljudi, 55 posto njih je izjavilo kako je počelo investirati u bitcoin tek ove godine, piše Bloomberg.

Ovi podaci potvrđuju tezu prema kojoj je u kriptovalute u posljednjih godinu-dvije ušao lavovski dio generacije Z, pogotovo u SAD-u.

Štoviše, mnogi su se na riskantne investicije upustili s novcem kojeg su dobili kao pomoć države zbog koronakrize. Na tržište je ušla ogromna količina kapitala, kako institucionalnog tako i novca malih investitora.

Bitcoin započinje novi tjedan s trgovcima koji još uvijek probavljaju utjecaj posljednjeg – veliki pad cijene koji je u jednom trenutku iznosio 41.900 dolara.

Skroman oporavak sada nailazi na psihološke granice otpora, od kojih je prva na razini od 50.000 dolara. Budući da tržišta prožima osjećaj “već viđenog”, analitičari se slažu sa činjenicom da kraj četvrtog tromjesečja 2021. vjerojatno neće donijeti rast koji su očekivali, piše tportal.

Također postoji zabrinutost da će se možda morati dogoditi još jedan, dublji donji prag cijene BTC-a prije nego što dođe do istinskog oporavka. Ipak, oni koji su ušli na vrijeme još uvijek mogu biti mirni jer bitcoin je od početka godine u plusu oko 70 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close