Evo tko će sve ove godine dobiti novčani dodatak

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 09:42
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Što se tiče zadržavanja postojećih subvencija za električnu energiju, taj je potez očekivan.

Kućanstva će i nakon 30. rujna plaćati zaštićenu cijenu električne energije, skupine građana koje su i dosad dobivale jednokratne antiinflacijske dodatke, poput umirovljenika, nezaposlenih, korisnika dječjeg doplataka te oni koji još uvijek žive u kontejnerima na područjima pogođenim potresima mogu računati na to da će takav dodatak dobiti i ove jeseni. Sve bi to trebalo biti dio petog paketa mjera pomoći građanima koji je vrijedan oko pola milijarde eura.

Također, Vlada će s najvećim trgovcima u zemlji pokušati dogovoriti povratak cijena najvažnijih prehrambenih artikala na cijene koje su vrijedile na kraju prošle godine, piše Novi list.

O svemu tome jučer se raspravljalo na sastanku stranaka koje čine parlamentarnu većinu te na predsjedništvu vladajućeg HDZ-a, a detalje će Vlada objaviti u četvrtak, kad će i formalno potvrditi te mjere.

Što se tiče zadržavanja postojećih subvencija za električnu energiju, taj je potez očekivan, jer je Vlada i cijene plina zamrznula do 1. travnja sljedeće godine. Nije neočekivano ni da se podiže potrošnja po kućanstvu koju je Vlada spremna subvencionirati s obzirom na dolazak hladnijih dana i početak ogrjevne sezone, koja je posljednja pred nacionalne i europske parlamentarne izbore, što će se održati sljedeće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close