Danas završava mogućnost kupovine trezeorskih zapisa, građani trebaju pripaziti

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2023. u 07:52
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rokovi za uplate razlikuju se od banke do banke.

Rok za upis trezorskih zapisa istječe u ponedjeljak 20. studenog u 11 sati.

Zbog pravila platnog prometa, sve uplate koje se obave tijekom kasnog popodneva ili navečer, provode se tek dan poslije, i Ministarstvo financija neće ih priznati kao valjane. Znači, sve mora biti provedeno s datumom zadnjeg dana ponude, 20. studenog.

– Građani se moraju jako dobro informirati o terminskim planovima svojih banaka, ako plaćaju preko banaka. U FINA-i – na šalteru FINA-e do 14 sati 20. studenog, kaže savjetnica Uprave FINA-e Gordana Soldo.

Rokovi za uplate razlikuju se od banke do banke, i najčešće istječu između 15 i 16.30. Ponegdje se rokovi razlikuju i ovisno o tome plaća li se u poslovnici ili putem interneta, piše HRT.

– Ako ulagatelj obavlja plaćanje posljednjeg dana roka za uplatu, odnosno 20. studenog 2023., kod pružatelja platnih usluga treba se informirati do koliko sati treba obaviti uplatu da bi ista bila provedena s datumom 20. studenog 2023., jer se od određenog vremena, poslijepodne, uplate provode s datumom izvršenja sljedećeg radnog dana, upozorili su i iz Ministarstva financija.

Komentirajte prvi

New Report

Close