Usmjereni smo na budućnost i radimo na rješenjima koja unaprjeđuju korisničko iskustvo i sigurnost plaćanja

Autor: PD VL native tim , 03. lipanj 2024. u 16:13
Davorka Modrić Kovačević, voditeljica IT odjela u CorvusPay

CorvusPay je sinonim za brzo, sigurno i jednostavno plaćanje.

U moderno doba, ključ uspjeha leži u jednostavnosti i učinkovitosti. Jedna od takvih tvrtki je CorvusPay, čija platforma omogućuje sigurno, brzo i jednostavno plaćanje, a ovo tržište predvodi već 15 godina. Uz benefite koje nudi klijentima i svojim zaposlenicima osigurava vrhunske uvjete rada, stručni razvoj i mogućnost napredovanja uz balans privatnog i poslovnog života. Novost u tvrtki od ožujka ove godine je voditeljica IT odjela Davorka Modrić Kovačević s kojom smo razgovarali o razlozima dolaska kao i planovima za budućnost.

Nakon 23-godišnje karijere u Diners Clubu Adriatic, koji je kasnije postao Erste Card Club, dolazak u CorvusPay bio joj je kaže, logičan slijed i laka odluka.

  • Odluka nije bila teška, jer je riječ o logičnom nastavku karijere u financijsko-tehnološkoj kompaniji koja konstantno prati i uvodi inovacije u plaćanjima. Neprekidno radimo na rješenjima koja unaprjeđuju korisničko iskustvo i sigurnost plaćanja. Otud i naše geslo “Slobodnije plaćanje, slobodniji život”. Fintech tržište brzo se širi u Hrvatskoj, bezgotovinska internetska plaćanja doživljavaju sve veću primjenu, pa sam prepoznala mogućnost da znanjem i iskustvom pridonesem u ovom dinamičnom i izazovnom području. Uz to, CorvusPay je inovativna tvrtka usmjerena na budućnost koja nudi priliku za učenje i stjecanje novih znanja, što mi je jako važno – rekla je Modrić Kovačević.

Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a profesionalnu karijeru započela je u Diners Clubu Adriatic. Prošla je različite pozicije – od sistem inženjera, developera, voditeljice razvoja u Sektoru IT, pa sve do direktorice Sektora IT-a i organizacije, što je radila punih 12 godina.

  • Sva ta iskustva donijela su mi dubinsko razumijevanje kartičnog poslovanja i razvoja tehnologije u financijskom sektoru. U tvrtki IN2 preuzela sam potom poziciju direktorice operacija u Sektoru gospodarstva, a nastavila kao voditeljica poslovnih procesa. Radeći na optimizaciji poslovnih procesa i unaprjeđenju operativne učinkovitosti, dodatno sam proširila profesionalne vještine i iskustva u upravljanju timovima i projektima – istaknula je.

IT odel koji vodi ima ambiciozne planove za budućnost i trenutačno rade na brojnim projektima koji zahtijevaju pomno planiranje i realizaciju unutar zadanih rokova. Također zahtijevaju promjenu načina razmišljanja, pristupa problemima i njihovu rješavanju.

  • Želim graditi tim na principima “servant” liderstva, pri čemu mi je glavni cilj omogućiti rast i razvoj članovima tima, posebno mlađim kolegama. Također, težim stvaranju kulture povjerenja, uzajamnog poštovanja i kontinuiranog razvoja. Mentorstvo me inspirira i motivira, uživam raditi s ljudima, dijeliti iskustva i biti podrška članovima tima u ostvarivanju njihovih profesionalnih ciljeva – kaže Modrić Kovačević.

Kao i svaka struka i ova ima svoje izazove. Davorka najvećim izazovom s dolaskom na novu poziciju smatra rad na promjeni načina funkcioniranja, razmišljanja i rada te ostvarivanju timske sinergije koja će rezultirati realizacijom zadanih ciljeva. Drugi veliki izazov je razvoj i održavanje inovativnih programskih rješenja, koja se brzo mogu prilagoditi potrebama tržišta i implementirati kod klijenata.

  • Kako smo prisutni na različitim tržištima, u zemljama EU i izvan nje, na kojima trendovi, očekivanja i regulativa nisu uvijek isti, redovito prilagođavamo svoje poslovanje tim tržištima. Cilj nam je osigurati da tim ima odgovarajuće resurse, znanje i podršku kako bismo uspješno svladali sve izazove – pojasnila je.

CorvusPay je brzorastuća fintech tvrtka s velikim potencijalom za razvoj koja nudi svojim zaposlenicima brojne prilike, uz dinamično, inspirativno i podržavajuće radno okruženje. Imaju priliku raditi na izazovnim i zanimljivim projektima, razvijati nove ideje te surađivati s vrlo talentiranim kolegama, pri čemu jedni od drugih mogu puno naučiti.

  • Tijekom karijere uvijek mi je bilo izuzetno bitno nalaziti rješenja za probleme koja donose dodanu vrijednost i imaju svrhu, posebno u platnoj industriji, gdje postoji velik prostor za inovacije. Rad u ugodnoj radnoj atmosferi s osobama koje vole svoj posao i rade ga sa zadovoljstvom također je vrlo važan, jer takav rad postaje i vrlo produktivan. Uvijek težim napredovanju i učenju novih, izazovnih i kreativnih stvari. Volim pronalaziti rješenja za probleme koji se katkad čine nerješivima, koristeći dugogodišnje iskustvo i stečeno znanje. Rutinu i ponavljajuće poslove ne preferiram, a uživam u ulozi coacha manje iskusnim kolegama, pružajući im podršku i pomoć u ostvarivanju njihovih karijernih ciljeva – zaključila je Modrić Kovačević.

Sadržaj nastao u suradnji s Corvus Payom

New Report

Close