FOTO: Branko Ognjenović i njegov tim skuhali su više od pet stotina porcija rižota od plodova mora

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 02. srpanj 2017. u 15:13
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na festivalu poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska, održanom u Labinu u subotu navečer, Branko Ognjenović i njegov tim okupljen oko kulinarskog studija Majstor kuhar skuhali su više od pet stotina porcija rižota od plodova mora.

Za pripremu je bilo potrebno više od 20 kilograma riže te oko 25 kilograma plodova mora, odnosno dagnji i kozica, oko pet kilograma luka i 10 kilograma rajčice. „U gastronomiji nisu važne brojke i količine već ljubav prema svakoj namirnici, a upravo smo s tim najvažnijim začinom pripremili i ovo jelo“, poručio je Ognjenović mnoštvu ljudi okupljenom na labinskom gradskom trgu. Ipak, ništa manje važan sastojak nije ni ekstra djevičansko maslinovo ulje istarskih maslinika, kao ni istarska malvazija, sastojci koji su dodatno oplemenili ovaj mediteranski rižoto.

Inače, Ognjenović je poznat i po predanoj promociji domaćih namirnica sa hrvatskih polja i vinograda te kao profesionalac u čijem kulinarskom studiju odrastaju nove generacije kuhara i slastičara. Osim toga, Majstori kuhari se bave i humanitarnim radom vezanim uz djecu slabijeg imovinskog statusa, štićenike domova i druge, a jedan od ciljeva koji svojim radom žele postići je i povezivanje kuhinja brojnih hotelskih lanaca i hrvatskog turističkog sektora općenito sa hrvatskim OPG-ovicma. Time bi se, istaknuo je u Labinu, jednima osiguralo tržište, a drugima kvalitetna namirnica.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close