Želio je preko interneta prodati kapu za 1 euro, a sada bi mogao platiti kaznu od gotovo 4.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2021. u 08:21
Foto: pixabay

Sve je otišlo u pogrešnom smjeru.

Vozač kamiona Kai Kevin Spanier iz Kölna mogao bi platiti kaznu od gotovo 4.000 eura zbog rabljene kape koju je na eBayu htio prodati za 1 euro. Spanier često prodaje predmete na eBayu, a ovoga puta želio je prodati rabljenu kapu s logom proizvođača energetskih napitaka Monster. No, sve je otišlo u pogrešnom smjeru.

Naime, nakon što je stavio oglas na eBay ubrzo je dobio pismo odvjetnika u kojem ga eBay obavještava o prekidu prodaje te traže da plati kaznu u iznosu od 3.744,50 eura, piše Fenix magazin. Odvjetničko društvo optužilo je 23-godišnjaka za povredu zaštitnog znaka jer je kapa navodno krivotvorena.

Šokirani mladić tvrdi da nije kriv i ističe kako nije učinio ništa drugo nego ono što tisuće ljudi radi na eBayu, a  to je da prodaju stvari.

Odvjetnica Nicole Mutschke u intervjuu za njemački RTL objasnila je kako se ovakve situacije najčešće proglase propustom, ali kako eBay u ovom slučaju ima pravo kazniti onog tko prodaje nešto što nije original. Savjetovala je da prije nego što postavite nešto na eBay dobro promislite o markama proizvoda i upitate se može li to biti lažnjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close