Zbog koronavirusa moguća i zabrana točenja alkohola u ugostiteljskim objektima

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2020. u 09:32
Foto: DPA/PIXSELL

Traže se načini da ljudi što manje borave u zatvorenim prostorima.

Rad kafića najkasnije do 22 sata, glazba ne glasnija od 65 decibela, odnosno jačine prosječnog razgovora, isključivo sjedeća mjesta u objektima i uklanjanje plesnih podija neke su od epidemioloških mjera koje europske države uvode uoči zime. Njemačka, koja predsjeda Europskom unijom, ide i korak dalje: Angela Merkel najavila je i moguću zabranu točenja alkohola u ugostiteljskim objektima jer su ljudi kad piju preopušteni pa se ne pridržavaju mjera, prenosi Novi list.

Kako će raditi kafići u Hrvatskoj i razmišlja li i domaći Stožer o uvođenju privremene prohibicije te, što je također na stolu, o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima, znat će se sutra, kad je zakazan sastanak predstavnika ugostitelja i turizma s predstavnicima Nacionalnog stožera, epidemiologa i resornih ministarstava. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, riječ je o početku dijaloga i pokušavanja pronalaska zajedničkog jezika između svih strana.

Naime, s obzirom na strah od novog vala epidemije, koji se očekuje s dolaskom hladnijih dana, traže se načini da ljudi što manje borave u zatvorenim prostorima. Jedan od prijedloga, doznajemo, je da se što više ugostiteljskih usluga i dalje obavlja na terasama, uz korištenje grijalica.

Komentirajte prvi

New Report

Close