Vlada kupuje udjele u ključnim kompanija zbog koronavirusa?

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2020. u 13:56
Foto: Getty Images

Zasada se ne razmatra širi val nacionalizacije ali farmaceutski sektor, koji nabavlja puno lijekova iz Azije, možda treba pomoć, tumači ministar.

Njemačka vlada nije odustala od mogućnosti da zbog epidemije koronavirusa preuzme udjele u ključnim kompanijama, izjavio je ministar gospodarstva, a u pripremi su prema tvrdnjama izvora i milijarde eura pomoći za radnike i kompanije.

“Slična pitanja vezana za tehnološki i ekonomski suverenitet mogu se otvoriti i u slučaju krize kakvu je prouzročio koronavirus”, kazao je Altmaier za tjednik Der Spiegel.

Zasada se ne razmatra širi val nacionalizacije ali farmaceutski sektor, koji nabavlja puno lijekova iz Azije, možda treba pomoć, tumači ministar.

Odvojeno su neimenovani izvori za dpa kazali da ministar gospodarstva i ministar financija Olaf Scholz planiraju milijarde eura financijske pomoći za kompanije i radnike pogođene epidemijom.

Sastavni dio paketa trebala bi biti odgoda naplate poreza kako bi se otklonili problemi u novčanom toku kompanija.

Njemački parlament danas je u ubrzanoj proceduri usvojio i niz mjera koje bi trebale osigurati dodatak na plaće radnicima zaposlenim na određeno vrijeme.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bilo je samo pitanje vremena kad će toksično djelovanje nepopravljive komunistice Merkel doći do svog vrhunca.

  1. Komunizam je najgori i najdestruktivniji kad se skriva pod plaštom desnice, kao i u Hrvatskoj.

New Report

Close