VIDEO: Na ceste stigli novi ‘ležeći policajci’: Kažnjavat će samo jednu skupinu vozača

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2021. u 10:11
Foto: youtube/screenshot

Valja naglasiti kako su prije uspornika postavljeni prometni znakovi koji obavještavaju vozače o tome.

Revolucionarne uspornike prometa koji kažnjavaju samo prebrze vozače na svoje su prometnice ugradili gradovi u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Islandu i drugim zemljama, a uskoro bi mogli osvanuti u Belgiji, Češkoj, Francuskoj… Nije isključeno da ćemo ih zbog popularnosti i funkcionalnosti uskoro vidjeti i u nekim hrvatskim gradovima.

Kako otkriva Hrvatski autoklub, riječ je o proizvodu švedske tvrtke koji se sastoji od nadzorne kamere i aktivnog uspornika prometa. Svi vozači koji voze dopuštenom brzinom neće ni osjetiti uspornik jer će on ostati na razini ceste.

No, ako je vozilo brže od dopuštene brzine, uspornik se automatski spušta za nekoliko centimetara te prelazak automobila preko njega nije nimalo ugodan. A može stradati i ovjes automobila ako se to često događa.

Tako se kažnjavaju samo oni koji prekorače dopuštenu brzinu, primjerice blizu pješačkih zona u gradovima, a svi drugi će preko uspornika prijeći bez posljedica. Valja naglasiti kako su prije uspornika postavljeni prometni znakovi koji obavještavaju vozače o tome.

Komentari (1)
Pogledajte sve

E, ovakvi ležeći su dobra stvar. To bi se što prije trebalo kod nas početi postavljati umjesto onih suludih crvenih hupsera. Mnogi manijaci po hupseru pretiču aute koji normalno voze, po propisu. Puna crta. Policije nigdje. Tako da…ovakvi ležeći što prije.

 

New Report

Close