Tisućama vozača prijete astronomske novačne kazne zbog jednog dokumenta

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2021. u 11:31
Foto: DPA/PIXSELL

Trenutno se procjenjuje da ima oko 3000 Britanaca koji su ozbiljno zabrinuti.

Francuska vlada ranije je najavila da će Britanci koji žive u toj zemlji, zbog Brexita svoju britansku vozačku dozvolu morati zamijeniti francuskom, ali mnogi od njih to nisu učinili, prenosi HAK revija. Neki od njih sad se boje da će ostati bez posla, drugi se plaše da će se morati vratiti u Veliku Britaniju. U najgorem slučaju, Britanci koji žive u Francuskoj morat će polagati vozačke ispite u Francuskoj. Da bi to učinili, dužni su pohađati nastavu i položiti teorijski ispit iz francuskog jezika. Dobivanje francuske vozačke dozvole košta oko 1800 eura.

Kada se 2018. pojavila opcija Brexita bez dogovora, oko 100.000 Britanaca prijavilo se za zamjenu britanske vozačke dozvole za francusku, ali neki od njih nisu. Francuska vlada objavila je krajem prošle godine da će Britanci u Francuskoj morati predati zahtjev do 31. prosinca 2021. godine.

Međutim, od siječnja je novi francuski internetski sustav za dozvole sustavno odbijao sve zahtjeve, jer na ovom području (još nema) sporazuma između Velike Britanije i Francuske. Trenutno se procjenjuje da ima oko 3000 Britanaca koji su ozbiljno zabrinuti.

Komentirajte prvi

New Report

Close