Sud odlučio: Djeca ne moraju nositi maske i biti na razdaljini, to je rizik za njihovu dobrobit

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2021. u 09:45
Foto: Pixabay

Po prvi puta su sada izvedeni dokazi pred njemačkim sudom u vezi sa ‘znanstvenom opravdanosti i nužnosti propisanih mjera protiv korone’.

Obiteljski sud u njemačkom Weimaru odlučio je po hitnom postupku zabraniti dvjema školama u Weimaru primjenu propisa po kojima ​​učenici u školi moraju pokrivati usta i nos (posebno nošenje maski tipa FFP2), poštivanje minimalne udaljenosti i testiranje djece brzim testovima na SARS-CoV-2.

Kako piše njemački portal 2020news.de, sud je presudio da se nastava mora održavati licem u lice. Po prvi puta su sada izvedeni dokazi pred njemačkim sudom u vezi sa „znanstvenom opravdanosti i nužnosti propisanih mjera protiv korone“.v

Sudski postupak, čija presuda je donesena 8. travnja 2021. godine, je takozvani postupak zaštite djece u skladu s člankom 1666. stavcima 1. i 4. Njemačkog građanskog zakonika (BGB), a kojeg je pred Obiteljskim sudom u Weimaru pokrenula jedna majka za svoja dva sina u dobi od 14 i 8 godina. Tvrdila je da će njenoj djeci, bez ikakve koristi, zbog nametnutih mjera u školi biti nanesena fizička, psihološka i obrazovna šteta. Također je tvrdila kako školska pravila krši brojna prava djece i njihovih roditelja prema zakonu, ustavu i međunarodnim konvencijama.

Nakon ispitivanja činjenične i pravne situacije te ocjene izvješća, obiteljski sud u Weimaru zaključio je da sada zabranjene mjere predstavljaju trenutni rizik za mentalnu, fizičku ili emocionalnu dobrobit djeteta do te mjere da bi daljnji nastavak mjera „mogao nanijeti značajnu štetu“.

Komentirajte prvi

New Report

Close