Slovenija će uskoro biti u crvenom, uvode obavezna testiranja za studente i učenike

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. kolovoz 2021. u 11:19
FOTO: Pixabay

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 318 novih zaraza koronavirusom, najviše novozaraženih od početka lipnja, a polako raste i broj hospitaliziranih.

S 2058 PCR testova potvrđeno je 318 zaraza novim koronavirusom ili 15,5 posto pozitivnih među testiranima, a novih smrtnih slučajeva nije bilo, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva.

Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu povećao se na 204, a u porastu su i drugi indikatori, pa epidemiolozi procjenjuju da je to početak novog jesenskog vala epidemije.

14-dnevna incidencija iznosi trenutno 109,7 dok je broj aktivnih slučajeva povećan za 139 i iznosi 2314.

U bolnicama je 49 covid pacijenata, od čega 11 na intenzivnim odjelima, dok je prije tjedan dana hospitaliziranih bilo 36.

Državni tajnik na ministarstvu zdravstva Franc Vindišar izjavio je za Slovenski radio da teku pripreme za početak školske godine, te da će se za nazočnost u razredima testirati svi učenici srendjih škola i učenici tri završna razreda osnovnih škola.

Slovenija je trenutno u tzv. narančastoj fazi epidemije, no očekuje se da bi već idući mjesec mogla ući u “crveno”.
U toj će fazi testiranje učenika i studenata biti obvezno i češće će se izvoditi, a za one mlađe od 18 godina trošak testiranja ići će na račun državnog proračuna, kazao je Vindišar.

Komentirajte prvi

New Report

Close