Slovenci uveli kontrolne punktove odmah iza granice s Hrvatskom, evo i gdje

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2023. u 10:33
Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Po uzoru na Italiju, Slovenija pooštrava granične kontrole zbog ilegalnih migracija.

Kako neslužbeno doznaje 24ur, policija je odmah nakon graničnih prijelaza postavila punktove na kojima može sigurno zaustavljati vozila, i to na sljedećim mjestima: kod željezničkog nadvožnjaka u mjestu Rigonce u blizini prijelaza Harmica, na punktu Trnovec kod MetlikeObrežje kod Kalina, ali i na granici prema Italiji – u mjestima RakitovecPodgorje Sočerga na području PU Koper. Iza graničnog prijelaza Obrežje, najvećeg cestovnog prijelaza Hrvatske i Slovenije, policija je organizirala motrenje.

Navode kako je nakon ulaska Hrvatske u Schengen, porastao broj migranata koji u Sloveniju ilegalno dolaze preko tzv. zapadnobalkanske rute, uključujući i kroz Bosnu i Hercegovinu.

Slovenska policija od početka godine do kraja kolovoza obradila je 36.137 ilegalnih prelazaka državne granice između Slovenije i Hrvatske. U istom razdoblju prošle godine obrađen je 13.601 neovlašteni ulazak.

Dodaju i da diljem Europe raste broj ilegalnih prelazaka granice. Unatoč Schengenu, Austrija već dulje vrijeme proširuje graničnu kontrolu i sa Slovenijom i s Mađarskom.

Komentirajte prvi

New Report

Close