Šefica kraljevskog osoblja nakon 32 godine dala otkaz kraljici Elizabeti: Bilo joj je neugodno

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2020. u 12:54
foto: Reuters

Patricia nije htjela komentirati zašto je dala otkaz, a medijima je sve prenio glasnogovornik Buckinghamske palače.

Šefica kraljičina osoblja u Sandringhamu dala je otkaz nakon 32 godine rada za Elizabetu II. Patricia Earl (56) podnijela je ostavku nakon što su prije nekoliko tjedana zaposlenici odbili provesti mjesec dana u izolaciji s kraljicom, bez da se vide da svojim obiteljima.

Kako piše britanski The Sun, Patriciji je bilo neugodno jer su kraljičini zaposlenici odbili plan da se zbog pandemije koronavirusa izoliraju s kraljicom kako bi je zaštitili od virusa koji hara svijetom. Patricia Earl je inače uzorna voditeljica osoblja koja je prije dvije godine dobila kraljevsku medalju kraljevskog viktorijanskog reda za svoj predani rad.

Kraljevski viktorijanski red utjelovila je kraljica Victoria 1986. godine, a medalju dodjeljuje britanski monarh za one članove osoblja koji služe kraljevskoj obitelji s velikom predanošću. Patricia nije htjela komentirati zašto je dala otkaz, a medijima je sve prenio glasnogovornik Buckinghamske palače. “Njezin odlazak bio je potpuno prijateljski”, kratko je izvijestio.

Kraljevska obitelj je zamolila oko 20 zaposlenika imanja u Norfolku da se mjesec dana izoliraju s kraljicom Elizabetom i princom Philipom zbog pandemije kako bi bez straha od koronavirusa mogli provesti božićne praznike.

Ipak, grupa zaposlenika odbila je taj plan jer im se nije svidjela činjenica da svoju obitelj neće vidjeti u vrijeme Božića.

94-godišnja kraljica s članovima svoje obitelji božićne praznike inače provodi u Sandringhamu, no zbog pandemije će prvi put nakon 33 godine provesti praznike u dvorcu Windsor. Elizabeta II. i njezin suprug ondje su od listopada ove godine, s time da je kraljica nekoliko puta zbog poslovnih obaveza otputovala u London na nekoliko dana. Prvi put nakon 1949. godine kraljevski par će blagdane provesti i bez svoje djece.

Komentirajte prvi

New Report

Close