Rigorozna mjera u susjedstvu, evo tko ne smije na posao ako nije cijepljen

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2021. u 13:21
Foto: Pixabay

Ustavni suci u četvrtak će odlučivati o mogućnosti da se vladina mjera privremeno obustavi do njihova konačnog pravorijeka.

Slovenski javni službenici od petka smiju doći na posao samo ako su cijepljeni protiv Covida-19, a nadležni ministar u vladi Janeza Janše tvrdi da će ta mjera opstati čak ako bi je možda osporio ustavni sud, piše Jutarnji list.

“Ustrajat ćemo na tome, a ako ustavni sud privremeno obustavi provođenje vladine odluke, tražiti drugi način da postignemo svoj cilj”, kazao je za Slovensku televiziju ministar javne uprave Boštjan Koritnik.

Više sindikata, među ostalim oni koji zastupaju pripadnike vojske i policije, na ustavnom su sudu tražili provjeru ustavnosti odluke da javni službenici koji se nisu cijepili moraju do 1. listopada primiti prvu dozu cjepiva, a onda u roku od mjesec dana i drugu, ako misle raditi na svojim radnim mjestima.

Ustavni suci u četvrtak će odlučivati o mogućnosti da se vladina mjera privremeno obustavi do njihova konačnog pravorijeka. Koritnik smatra da su prigovori kako je vladin akt protuustavan ili diskriminirajući neopravdani, te da se ne radi o “prinudnom” cijepljenju, kako njegovi osporavatelji tvrde.

Komentirajte prvi

New Report

Close