Razmatraju ukidanje covid mjera u ožujku: Maske bi postale preporuka umjesto obveze

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2022. u 10:03
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

U Poljskoj je trenutno propisano nošenje maske u zatvorenim javnim prostorima, a ograničen je i broj necijepljenih koji mogu boraviti u restoranima i drugim objektima.

Poljska bi mogla ukinuti covid-19 restrikcije u ožujku ako dnevni broj novozaraženih nastavi padati trenutnom brzinom, rekao je poljski ministar zdravstva u srijedu.

Val zaraze omikron varijantom virusa je krajem siječnja u Poljskoj doveo do rekordnih brojeva novozaraženih, no oni od tada padaju.

„Ako se zadrži tempo kojim broj zaraženih pada, postoji realna mogućnost ukidanja mjera u ožujku“, rekao je Adam Niedzielski za novine Fakt.

Time bi nošenje maski u zatvorenim prostorima postala preporuka umjesto obaveze, a prioritet bi bio povratak učenika u škole.

Niedzielski je rekao i kako želi skratiti period izolacije za zaražene s 10 dana na sedam.

U Poljskoj je trenutno propisano nošenje maske u zatvorenim javnim prostorima, a ograničen je i broj necijepljenih koji mogu boraviti u restoranima i drugim objektima. Te se regulacije često ne provode strogo, piše Reuters.

Poljska, zemlja s oko 38 milijuna stanovnika, od početka pandemije je imala 5.244.144 slučajeva zaraze, s 106.894 umrlih.

Komentirajte prvi

New Report

Close