Prijeti im četvrti val korone koji se čini neizbježan, ali njihov vodeći epidemiolog ima i jednu dobru vijest

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. lipanj 2021. u 12:04
Foto: Reuters

Delfraissy je u srijedu dodao da će uvođenje cjepiva protiv covida-19 pomoći ublažiti učinak ovog novog vala virusa.

Francuska će vjerojatno imati četvrti val covida-19, zbog ponovne pojave slučajeva uzrokovanih delta varijantom virusa, prvotno otkrivenoj u Indiji, rekao je vodeći znanstveni savjetnik francuske vlade profesor Jean-François Delfraissy.

Ipak, Delfraissy je u srijedu dodao da će uvođenje cjepiva protiv covida-19 pomoći ublažiti učinak ovog novog vala virusa, za koji mnogi medicinski stručnjaci misle da bi mogao pogoditi Francusku do rujna ili listopada.

“Mislim da ćemo imati četvrti val, ali bit će puno umjereniji od prijašnja tri vala, jer je razina cijepljenja drugačija nego prije”, rekao je Delfraissy za francuski radio.

Francuski epidemiolog Arnaud Fontanet, koji također savjetuje francusku vladu u znanstvenim pitanjima, rekao je u srijedu za BFM TV da očekuje da će se broj zaraženih covidom-19 u Francuskoj ponovno povećati u rujnu ili listopadu.

Ministar zdravstva Olivier Veran rekao je ranije ovog tjedna da delta varijanta virusa, zbog čije su brzine širenja u svijetu neke zemlje ponovno uvele ograničenja putovanja, sada predstavlja oko 20 posto slučajeva u Francuskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close