Prijedlog koji je šokirao Nijemce: Broj radnih sati treba povećati, a trajanje godišnjeg odmora smanjiti

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2021. u 14:15
FOTO: REUTERS/Annegret Hilse

Njemački ekonomski institut nastavlja predlagati ‘kontroverzne’ mjere koje po povećale rad u državi. Nakon što su poslali prijedlog da se pravo na mirovinu produži na 68 godina, sada smatraju kako se broj radnih sati treba povećati, a godišnji odmor smanjiti.

-Zbog korona-krize u državnoj blagajni su ogromne financijske rupe. Iz tog bi razloga trebalo uvesti dulje radno vrijeme i skratiti godišnji odmor, govore istraživači, prenosi Fenix-magazin.de.  Nakon provedenog istraživanja donesen je zaključak da bi njemački zaposlenici ubuduće trebali raditi 36 sati tjedno, a ne 34, piše Večernji list.

Osim toga, godišnji odmor trebao bi se smanjiti za tjedan i pol dana.

– Do sada su zaposlenici u ovoj zemlji radili znatno manje od svojih kolega u Švedskoj i Švicarskoj, odnosno u zemljama koje se često smatraju uzorima za tržište rada, stoji u zaključku Instituta.

Dok u tim zemljama pravo na godišnji odmor iznosi 25 dana, njemački zaposlenici mogu uzeti oko 31 dan.

– Možemo odgađati financijska opterećenja od pandemije desetljećima ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad. Da bismo se izborili s posljedicama krize, svi moramo pružiti ruku i to odmah sada, komentirao je ravnatelj Instituta Michael Hüther.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prepisali ste tekst i izostavili bitne stvari  Potpuno neprofesionalno!

U originalnom tekstu kaže da bi njemački zaposlenici mogli raditi 36 sati tjedno, a ne 34.

Nadalje mogu uzeti oko 31 dan godišnjeg a ideja je da bude 25 dana.

I to su bili prijedlozi potpuno marginalizirane organizacije u Njemačkoj.

Dakle u Hrvatskoj se radi 40 sati tjedno, a godišnji odmor je min. 20 dana, a plaće su barem duplo manje nego u Njemačkoj. Tamo strogo poštuje pravo na godišnji, a ne kao u većini Hrvatskih firmi se stari godišnji zaboravlja ili briše.

Dakle prepisivač ove vijesti ili je namjerno izostavio bitne stvari ili doista ne zna.

 

 

New Report

Close