Prevaranti koristili sofisticiranu prevaru pa ukrali ženi 100.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2024. u 11:22
foto: pixabay

Evo kako je to prevarantima pošlo za rukom.

U njemačkom gradu Dresdenu žena je zbog prijevare ostala bez 100.000 eura. Prevaranti nisu uhićeni, a policija je upozorila građane kako ne bi postali nove žrtve.

U Dresden-Klotzscheu žena je izgubila 100.000 eura zbog nepoznatih počinitelja, prenosi Fenix. Evo kako je to prevarantima pošlo za rukom.

Izvršili nekoliko bankovnih transfera

U drskom slučaju prijevare u Dresden-Klotzscheu, 49-godišnjakinja je prevarena za oko 100.000 eura. Prema policijskom priopćenju, počinitelji su se poslužili sofisticiranom prijevarom tako što su ženi na mobitel poslali lažnu poruku.

Pod izlikom da je istekao TAN certifikat za internetsko bankarstvo, od žrtve su tražili pristupne podatke putem linka. Koristeći dobivene podatke, prevaranti su uspjeli izvršiti nekoliko bankovnih transfera.

Upozorenje policije

U tom kontekstu policija hitno upozorava na pokušaje ovakvih prijevara. Savjetuje da budete krajnje sumnjičavi prema porukama s nepoznatih brojeva u kojima se traže osobni podaci ili podaci o bankovnom računu.

Nadalje, nikakvi osjetljivi podaci poput pojedinosti o računu ili TAN brojeva ne smiju se otkrivati ​​putem telefona ili interneta.

Postoji i upozorenje protiv uplate novca na nepoznate račune. U slučaju sumnje, pogođeni bi trebali razgovarati s osobama u koje imaju povjerenja ili se izravno obratiti policiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close