Policija pronašla lažne kazne za parkiranje: QR kod vodi na račun kriminalca

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2022. u 12:17
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/ilustracija

Kriminlaci su postali kreativni u pokušajima prevare.

Neki su kriminalci spremni učiniti bilo što, prijetiti oružjem, pa čak i zapucati, a neki svoj nečastan posao uglavnom rade koristeći mozak – računalo i malo papira. Jedan je lopov u Madridu, tako, odlučio isprintati laže kazne za parkiranje i navesti vozače da mu uplate iznos kazne na račun. Gradsko vijeće Madrida upozorava građane na papiriće koje mogu pronaći zataknute za brisače vjetrobranskog stakla. Za sada je nekoliko primjeraka otkriveno u okrugu Carabanchel. Na prednjoj strani papira u zaglavlju je logo gradskog vijeća, ključ navodnog prekršaja, prekršeni propis, visina kazne, iznos s umanjenjem za promptno plaćanje, QR kod i referenca, piše HAK.

Iz Gradskog vijeća upozoravaju da nijedan kazneni nalog Komunalnog redarstva, Agenta za mobilnost ili kontrolora Službe za regulirano parkiranje (SER) ne sadrži QR kodove.

Zbog sigurnosti građana koji ovu ‘kaznu’ pronađu u svom vozilu, Gradsko vijeće savjetuje da se navedeni QR ni pod kojim uvjetima ne skenira jer očigledno vodi na račun kriminalca. Svaka obavijest o kaznama inače se šalje preporučenom poštom.

Komentirajte prvi

New Report

Close