Pokrajina u susjednoj državi nudi 28.000 eura da u njoj započnete život, no postoje uvjeti

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2021. u 12:08
FOTO: Pixabay

Jeste li ikada razmišljali o tome da se skrasite u živopisnom seocetu, recimo na jugu Italije, gdje je tijekom cijele godine toplo? A ako bi vam još i masno platili za to? Za one koji se na to odluče, san bi se mogao ispuniti, piše CNN.

Pokrajina Kalabrija planira ponuditi do 28.000 eura (33.000 dolara) tijekom maksimalno tri godine ljudima koji su voljni da se presele u učmala sela sa manje od 2.000 stanovnika u nadi da će zaustaviti pad broja stanovnika.

To uključuje i lokacije kraj mora, ili u planinama, ili čak obje istovremeno.

Međutim, to nije novac koji će se dobiti olako. Kako bi se dobila novčana pomoć, novi stanovnici sela moraju se obavezati da će otpočeti novi mali biznis, bilo od nule, bilo birajući iz unaprijed pripremljenih ponuda profesija koje su potrebne tim mjestima.

Gradonačelnik jednog tamošnjeg gradića, Gianpietro Coppola, rekao je za medije da je ovo eksperiment socijalne uključivosti. Žele privući ljude da uživaju u svemu što Kalabrija nudi, da pokrenu novi život i iskoriste puni potencijal sela.

Svi koji se odluče prijaviti moraju prijaviti prebivalište i ne smiju imati preko 40 godina. Također moraju biti spremni doseliti se u Kalabriju u roku od 90 dana nakon što njihova prijava bude odobrena prenosi.

Vlasti pokrajine nadaju se da će privući proaktivne mlade ljude i milenijalce željne posla.

Preko 75 posto naselja u Kalabriji ima manje od 5.000 stanovnika, što izaziva strah da bi neke zajednice mogle u potpunosti odumrijeti za nekoliko godina osim ukoliko se ne obnovi stanovništvo na neki način.

Komentirajte prvi

New Report

Close