Ove godine Španjolska očekuje ‘relativno zadovoljavajućih 40 milijuna stranih turista’

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2021. u 22:00
Foto: Shutterstock

Nakon rekordnih 83,7 milijuna u 2019., broj stranih gostiju potonuo je prošle godine na 19 milijuna zbog pandemije koronavirusa i međunarodnih ograničenja putovanja.

Španjolska očekuje da će ove godine zabilježiti “relativno zadovoljavajućih” 40 milijuna stranih gostiju, unatoč snažnom rastu stope zaraze covidom-19, izjavila je ministrica turizma Reyes Maroto.

Nakon rekordnih 83,7 milijuna u 2019., broj stranih gostiju potonuo je prošle godine na 19 milijuna zbog pandemije koronavirusa i međunarodnih ograničenja putovanja.

Pandemija nije gotova, naglasila je Maroto u ponedjeljak za radio postaju Cope, važno je ostati na oprezu, ali zahvaljujući napretku u cijepljenju ovo ljeto ne može se usporediti s prošlogodišnjim.

Stope zaraze možda rastu, ali ne i broj hospitaliziranih pacijenata, naglasila je ministrica turizma. “Nema razloga za uzbunu”, zaključila je.

Pozdravila je britansku odluku da putnici po povratku s odmora nakon 19. srpnja ne moraju u karantenu. Britanci čine najbrojniju skupinu stranih gostiju u Španjolskoj, podsjeća Reuters.

Njemačka je, pak, Španjolsku uvrstila na listu rizičnih područja i uvela građanima mjere srodne karanteni po povratku kući. Španjolska je nedavno u razdoblju od sedam dana zabilježila 199,45 slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika.

Daleko najviše slučajeva zaraze kroz 7 dana bilježila je Katalonija, 448, najavivši u ponedjeljak ograničenja noćnom životu.

Svi objekti – restorani, barovi, kulturni i sportski objekti, morat će se zatvoriti pola sata nakon ponoći. Javna i privatna okupljanja više od 10 ljudi se zabranjuju, a plaže i trgovi bit će zatvoreni od 0.30 do 6 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close