Nove prometne kamere snimaju vozače dok koriste mobitel, nemoguće ih je izbjeći

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2020. u 11:25
Foto: Pixsell

Tijekom testnog razdoblja, u samo 6 sati, dvije su kamere snimile više od četiri stotine vozača koji su koristili telefon u vožnji.

Sada su poznati prvi rezultati probnog rada novih prometnih kamera u Nizozemskoj, koje su prije svega namijenjene praćenju korištenja mobitela u vožnji.

Čini se da će s ovim kamerama uplate u proračun biti toliko obilne da će nizozemski ministar financija biti vrlo zadovoljan, piše HAK revija.

U posljednjih godinu dana više od 120.000 kazni uručeno je vozačima koji su koristili telefon za volanom, pokazuju podaci Instituta za istraživanje sigurnosti cestovnog prometa. Te su kazne prikupljene klasičnom metodom policijskog nadzora. Sada se sve mijenja i s kamerama je potencijal lovljenja vozača u prekršajima mnogo veći.

–  Ako nove pametne kamere rade tijekom cijele godine, taj će se broj lako udvostručiti. One sve vide – kaže državni prometni tužitelj Achilles Damen. Tijekom testnog razdoblja, u samo 6 sati, dvije su kamere snimile više od četiri stotine vozača koji su koristili telefon u vožnji (slali poruke ili razgovarali) – dovoljno za novčane kazne za gotovo 100.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close