Njemački predsjednik upozorio na neizbježno: Čekaju nas teški dani

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2022. u 10:45
FOTO: REUTERS/Ints Kalnins

Nijemci moraju računati s neizvjesnostima i odricanjima zbog rata u Ukrajini, kaže njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

Oštre sankcije Rusiji neizbježno će donijeti neizvjesnosti i odricanja i za Nijemce, rekao je savezni predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji boluje od korone, u videoporuci objavljenoj prije koncerta “Za slobodu i mir” Berlinske filharmonije u predsjedničkoj  u palači Bellevue . “Da, i nama u Njemačkoj predstoje teški dani”, rekao je Steinmeier i nastavio: “Istina je da su pred nama još mnoge nevolje. Naša solidarnost i naša podrška, naša postojanost, kao i naša spremnost na odricanja i ograničenja još će nas dugo pratiti.”

Steinmeier je, prenosi Deutsche Welle, istovremeno apelirao da se ne treba predati strahu, već se osloniti na snagu slobode i demokracije. Nakon svog reizbora 13. veljače on je poručio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da ne treba podcjenjivati ​​snagu demokracije. Danas je jasno da ju je Putin podcijenio. “Podcijenio je snagu, hrabrost i ljubav prema slobodi Ukrajinaca – kao i jedinstvo i odlučnost naših saveza, Europske unije i NATO-a”, rekao je njemački predsjedenik Frank-Walter Steinmeier.

Komentirajte prvi

New Report

Close