Njemačka se priprema za novu pandemiju

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2020. u 08:30
Foto: Reuters

Ne bi se smjelo ponovo dospjeti u tešku situaciju sa zaštitnom opremom.

Njemačka savezna vlada namjerava uspostaviti 19 skladišta sa zaštitnom opremom, maskama i aparatima. Time želi biti spremnija za buduće pandemije. Stručnjaci upozoravaju da se mora paziti na kvalitetu proizvoda.

Ne bi se smjelo ponovo dospjeti u tešku situaciju sa zaštitnom opremom, smatra savezni ministar zdravstva Jens Spahn (CDU). Proljetos kad je postalo jasno da se Njemačka mora pripremiti za velik broj infekcija i intenzivnog liječenja najednom se ispostavilo da nedostaje zaštitnih maski, zaštitne opreme i respiratora: u liječničkim ordinacijama, u bolnicama, u domovima za njegu starijih i nemoćnih osoba, piše Deutsche Welle.

Nekoliko tjedana se i najobičnije zaštitne maske za jednokratnu uporabu moglo, ako uopće, dobiti samo preko interneta i to po paprenim cijenama. Onda se savezna vlada uključila u nabavu zaštitnih maski i donijela odluku o poticajima za domaće proizvođače. Nakon nekog vremena je potražnja bila zadovoljena. Ipak, savezna vlada želi da ubuduće načelno bude spremnija za takve izazove.

Komentirajte prvi

New Report

Close