Njemačka nudi pomoć od 500 eura, evo koje uvjete morate ispuniti

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2023. u 07:21
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

S obzirom na energetsku krizu, pravo na jednokratnu financijsku pomoć u Njemačkoj više nemaju samo nezaposleni. Pomoć mogu dobiti i oni koji trenutačno ne mogu podmiriti troškove grijanja.

Da bi se dobila potpora od države, prvo moraju biti ispunjeni isti uvjeti kao i za dohodak građana općenito. No, oni moraju biti ispunjeni samo za mjesec za koji želite ostvariti naknadu, piše Fenix-magazin.

Uvjeti koje morate ispuniti:

  • Prilikom podnošenja zahtjeva za građanski dohodak uvijek se automatski provjerava imovinsko stanje osoba s kojima podnositelj zahtjeva živi zajedno (npr. partner, roditelji, punoljetna djeca),
  • Za potporu u slučaju visokih troškova grijanja potrebno je dostaviti račun koji podnositelj zahtjeva može dokazati da ga ne može platiti. To ne mora nužno biti dodatno plaćanje za troškove grijanja. Narudžba za lož ulje, primjerice, također bi bila prihvatljiva za odobrenje.

Molbu je potrebno dostaviti na Ured za zapošljavanje. To je moguće i na internetskoj stranici Ureda za zapošljavanje.

Osim toga, zahtjev za 500 eura ne mora nužno biti podnesen u mjesecu u kojem dospijeva pomoć. Uredba je ograničena do 31. prosinca 2023.

Komentirajte prvi

New Report

Close