Mlada žena diplomata umrla je nakon cijepljenja, a poznati infektolog upozorava: ‘Mnogi ovo rade na svoju ruku, a rade krivo…’

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2021. u 09:51
FOTO: REUTERS

Od posljedica cijepljenja protiv covida preminula je supruga slovenskog diplomata koja je bila mlađa od 40 godina, a kako je izvješteno, umrla je od moždanog udara nakon što se cijepila Johnson&Johnson cjepivom.

Evo kako je taj slučaj komentirao prof. dr. sc. Andrej Trampuž, slovenski specijalist infektologije i interne medicine te šef Odjela kirurške infektologije bolnice Charite u Berlinu.

“Žena se cijepila Johnson&Johnson cjepivom i nakon 14 dana dobila moždani udar, od kojeg je preminula. Moguće je da je taj moždani udar nastao i kao posljedica cijepljenja, no to se mora istražiti. Ako se to pokaže točnim, onda će to biti prvi takav ‘slovenski slučaj’. To je svakako opomena svima onima koji između četvrtog i 14. dana od cijepljenja imaju jaku glavobolju ili eventualni gubitak vida, da se obavezno jave liječniku i urade pretrage. Mislim da veliki broj ljudi koji se boje tromba, preventivno nakon cijepljenja sami na svoju ruku uzimaju aspirin protiv zgrušavanja krvi i to rade krivo. Jer upravo se tada može povećati rizik od tromboze”, upozorava dr. Trampuž u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, kod preminule žene najprije se pojavila glavobolja i imala je otečenu nogu, a na pregledu kod liječnika joj je dijagnosticirana duboka venska tromboza i određena terapija, ali je nakon toga u noćnim satima dobila moždani udar i nakon nekoliko dana provedenih u kritičnom stanju umrla u bolnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close