Jesu li Austrijanci opet pretjerali? Putnici 10 sati na granici, bez hrane i vode, spavaju na cesti, ne mogu na WC…

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2020. u 09:38
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

‘Ovo više nije normalno, samo želimo doći kući’.

Odluka Austrije da počne kontrolirati tranzitne putnike izazvala je pravi kaos. Čekalo se jučer u koloni pred graničnim prijelazom i više od deset sati gotovo bez ikakvog pomicanja.

– Stojimo ovdje 10 sati s troje male djece. Polako nam ponestaje hrane, a djeca su mi gladna zaspala. Nikoga nije briga, nitko nam se dosad nije ni obratio – ispričala je sinoć za 24sata jedna od putnika koji su zapeli na slovensko-austrijskom graničnom prijelazu. Očajni putnici koji su zaglavili na graničnom prijelazu Jesenice-Karavanke kazali su da je situacija eskalirala te da su ljudi počeli obavljati nuždu pored autoputa, ostali su bez hrane i vode, djeca su plakala…

– Najveći nam je problem što u Austriji ne smijemo nigdje stati, sad smo već više od 12 sati na putu, a tko zna kad ćemo prijeći granicu… Još kad ju pređemo, do doma nas čeka barem sedam sati vožnje. Pa to je nemoguće izdržati da negdje ne stanemo i malo odspavamo – kazao je Marko R. koji je jučer putovao zajedno sa suprugom i troje male djece.

– Upitali smo i slovenske policajce o čemu se tu radi i zašto nas ne puštaju, a oni su nam rekli da Austrijanci jednostavno provode svoj inat zbog cijele situacije oko korone. Tko će ga znati više, ogorčeni smo. Ovo više nije normalno, samo želimo doći kući – dodao je Marko.

Komentirajte prvi

New Report

Close