Je li ovo najskuplje parkirno mjesto u Europi? Za njega traže gotovo pola milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2024. u 12:35
foto: unsplash

Kako stoji u oglasu, parkirno mjesto nalazi se u zatvorenom kompleksu zgrada u najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici.

U Nizozemskoj, na portalu za nekretnine Funda, prodaje se jedno od najskupljih parkirnih mjesta u Europi. Riječ je o mjestu od 18 kvadrata za 495.000 eura. Parkiralište se nalazi na trgu u blizini Vondelparka te je ovo mjesto najskuplje u Nizozemskoj, a sigurno je jedno od najskupljih u Europi, izvijestio je u četvrtak RTL. Kako stoji u oglasu, parkirno mjesto nalazi se u zatvorenom kompleksu zgrada u najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici u Nizozemskoj. Slična mjesta se rentaju za 750 eura mjesečno, piše HAK.

U Nizozemskoj nedostaje oko 390.000 stanova. Stambena kriza sve više diže cijene – pristupačni stanovi jedva da se mogu pronaći. Prema izvještaju iz prošle godine, prosječna cijena stana u Nizozemskoj je oko 430.000 eura – dakle znatno ispod cijene parkinga od 18 četvornih metara, ali ovdje u obzir treba uzeti ekskluzivnost lokacije.

Parkirnih mjesta također nedostaje u Nizozemskoj jer su mnoga od njih jednostavno izbrisana s ciljem da se automobilima onemogući pristup gradskim središtima.

Komentirajte prvi

New Report

Close