Istraga pokazala: Smrt djevojke povezana je s cjepivom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. studeni 2021. u 14:14
Foto, ilustracija: Pixsell

Koordinator povjerenstva Zoran Simonovič smatra da se nakon cijepljenja razvio sindrom tromboze s trombocitopenijom. To je stvaranje ugrušaka u tijelu ili mozgu. 

Slovensko Zdravstveno povjerenstvo objavilo je rezultate istrage slučaja 20-godišnjakinje koja je preminula u Kliničkom centru Ljubljana nakon što je u rujnu ove godine dobila cjepivo Jenssen, proizvođača Johnson&Johnson, piše Večernji list.

Potvrdili su da je njena smrt povezana s cjepivom. Koordinator povjerenstva Zoran Simonovič smatra da se nakon cijepljenja razvio sindrom tromboze s trombocitopenijom. To je stvaranje ugrušaka u tijelu ili mozgu.

– Unatoč pravilnom liječenju na Klinici za neurologiju, došlo je do smrtnog ishoda. Uime svih članova povjerenstva izražavam sućut svoj rodbini i prijateljima. Žao mi je zbog ovog događaja – zaključio je Simonovič, javlja Siol.net.

Slovenski ministar zdravstva Janez Poklukar najavio je da će predložiti da se privremeno prekine cijepljenje tim cjepivom te će cijepljenje tim cjepivom biti provedeno isključivo na zahtjev.

Komentirajte prvi

New Report

Close