Hrvatu opet dijagnosticiran koronavirus: Moguće i da mu se virus zadržao u organizmu

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2020. u 08:43
Arhivska fotografija: Goran Kovačić/PIXSELL

On je svoje dijagnoze potvrdio potrebnom medicinskom dokumentacijom.

Hrvat iz Njemačke neugodno se iznenadio kad su mu njemački liječnici nakon povratka s godišnjeg odmora u Hrvatskoj potvrdili da je zaražen koronavirusom.  Naime, on je već bio pozitivan na koronavirus i u travnju, a nakon 14 dana tada je proglašen zdravim s obzirom da nije imao simptome. Ukoliko se potvrdi da je došlo do reinfekcije, on će biti prvi takav zabilježen slučaj u Njemačkoj.

Kako je kazao za Dnevnik Nove TV, on se nije ponovo testirao nakon izlaska iz karantene pa ne može stopostotno reći da se ponovo zarazio. Već je moguće da je cijelo vrijeme bio zarazan i da se virus zadržao u organizmu.  Međutim, tijekom tih četiri mjeseca između dijagnoza on se osjećao dobro i nitko od njegovih kontakata nije obolio.

– Prvi pozitivan test sam imao 24. 4. 2020 i imao sam 14 dana lakše simptome i zato nisam morao u bolnicu, ali sam 14 dana bio bolestan i ležao u krevetu s bolovima u cijelom tijelu. Mislio sam da sam bar ovu godinu siguran od te bolesti. Od 3. srpnja do 10. kolovoza bio sam na godišnjem u Hvaru, Zagrebu i Županji, a čim sam dobio temperaturu, sjeo sam u auto i došao u Njemačku, gdje mi je ponovno potvrđena dijagnoza zaraze koronom. Nitko mi ne zna reći kako je moguće da dva puta dobijem isti virus – kaže.

On je svoje dijagnoze potvrdio potrebnom medicinskom dokumentacijom, a kaže da će ovog puta inzistirati da ga testiraju prije no što izađe iz karantene.

Komentirajte prvi

New Report

Close