Hrvatima omiljeni njemački grad ujedno je i najskuplji: Najam sobe u zajedničkom stanu 720 eura

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2023. u 09:15
FOTO: Pixabay

Život u Münchenu je skup. Novo istraživanje sada pokazuje kako nigdje drugdje u Njemačkoj ne košta toliko novca najam sobe u zajedničkom stanu (njem. Wohngemeinschaft – WG).

Ako želite živjeti u Münchenu, potrebna su vam izdašna financijska sredstva. Nedavna studija također to potvrđuje: Glavni grad Bavarske i dalje je posebno skupo mjesto za studente.

Kako pokazuje nova studija o iznajmljivanju soba u zajedničkim stanovima, u prosječnom zajedničkom stanu za sobu ćete u Münchenu platiti 720 eura, piše Fenix.

München je i dalje daleko najskuplje mjesto za studiranje u Njemačkoj, ispred Berlina (640 eura), Frankfurta na Majni (580 eura), Hamburga (570 eura) i Kölna (560 eura).

Usporedbu cijena izradili su na početku ljetnog semestra 2023. Institut Moses Mendelssohn s portalom za nekretnine WG-Gesucht.de i GBI-om.

Najam sobe u Passau košta 425 eura

Studija se redovito ažurira već deset godina. Nedavno su uspoređena 94 sveučilišta. U Bavarskoj se Passau ovoga puta istaknuo posebno visokim poskupljenjima.

U ovom gradu Donje Bavarske cijena sobe u zajedničkom stanu u godinu dana porasla je za oko petinu.

S 425 eura, soba je tamo još uvijek znatno jeftinija, nego u Münchenu ili drugim velikim gradovima, navode njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close